Hoofdmenu

Zomerpop Anderhalve Meter Sessies in Cultuurhuis Heerlen.

 

De jaarlijkse seizoen afsluiter van Cultuurhuis Heerlen kan dit jaar in verband met de Corona crisis helaas geen doorgang vinden maar wij als Cultuurhuis willen het toch niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en hebben daarom een alternatief bedacht. Zomerpop zou in de huidige vorm de laatste editie zijn mede omdat we de aankomende jaren voor een ander vorm van de seizoen afsluiter willen gaan. Een feestje dat zeker maar tegelijkertijd ook een vooruitblik van wat het Cultuurhuis zoal te bieden heeft in de verschillende disciplines op het gebied van muziek, theater, dans, toneel en cabaret. Vandaar dat we aan het einde van dit vroegtijdig afgesloten theaterseizoen gekozen hebben om in contact te blijven met ons publiek als ook artiesten en makers in de verschillende disciplines door middel van deze ‘Zomerpop Anderhalve Meter Sessies’.

Zeven wekelijkse ‘uitzendingen’ vanuit het theatercafé van het Cultuurhuis waarin optredens van diverse (eu)regionale artiesten centraal staan, waarnaast ook korte interviews met onder andere (jonge) makers en artiesten over hun plannen in het nieuwe theaterseizoen en/of hun bezigheden tijdens en na de corona crisis. Een en ander in een huiskamerachtige setting in het theatercafé.

De optredens en interviews worden opgenomen in juni. Een en ander in eigen beheer maar tegelijkertijd ook in samenwerking met MK Audio. De online uitzendingen vinden respectievelijk wekelijks plaats via Facebook vanaf dinsdag 9 juni tot en met maandag 13 juli.

Tot 14 juli worden in totaal zeven uitzendingen opgenomen en uitgezonden, waarna alle opnames later terug te zien zijn op het (nieuwe) YouTube kanaal van het Cultuurhuis. De eerste sessie met Solomon verschijnt op dinsdag 9 juni online. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor updates.

Natuurlijk houden we ons ten tijde van de opnames, uitvoeringen en interviews aan de door de overheid en RIVM gestelde maatregelen rond het corona virus.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno