Gemeente sluit drugspand Simpelveld

 

Op maandag 8 juni 2020 heeft burgemeester De Boer een drugspand in de Grachtstraat in Simpelveld gesloten, nadat er voorwerpen en chemicaliën zijn aangetroffen die bestemd zijn voor de bereiding van harddrugs. De woning is gesloten voor de duur van 6 maanden.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van de Opiumwet in samenhang met het zogenoemde Damoclesbeleid. Het drugspand zorgde voor gevaarzetting door de aanwezigheid van de chemicaliën en voor overlast en onveiligheid voor de omgeving door aanloop naar het pand.

Met de maatregel wil de gemeente het gebruik van de betreffende woning als drugspand beëindigen, waardoor herhaling en herhaalde gevaarzetting wordt voorkomen. Ook wordt beoogd de aanloop naar de woning weg te nemen door de bekendheid ervan als drugspand te beëindigen. Het pand is gesloten en er is een bekendmaking en een aanhangbord op aangebracht die de reden voor de sluiting vermelden en die informatie geven over waar mensen meldingen kunnen doen.

Met deze maatregel wordt bijgedragen aan het verminderen van drugscriminaliteit en aan de veiligheid en de leefbaarheid in de samenleving.

Geef een reactie