Hoofdmenu

Geen Rinus Michels Award uitreiking voor de ‘beste trainer amateurvoetbal 2019/2020′

Er wordt dit jaar geen prijs om de Rinus Michels Award voor de beste amateurtrainer uitgereikt melde vakblad De Voetbaltrainer.

De VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) was voledig verrast en teleurgesteld, dat Eisma/De Voetbaltrainer géén Rinus Michels Award beschikbaar stelt voor de ‘beste trainer amateurvoetbal 2019/2020.

De VVON werkte al jaren samen met Eisma/De Voetbaltrainer en voelt zich in de kou gezet, en vindt de handelswijze respectloos naar de 6 genomineerde trainers (één uit elk VVON-district), die na overleg met Eisma, door de VVON waren genomineerd. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om de prijs op de gebruikelijke wijze uit te reiken waardoor er gekozen werd om de leden van de bond  te laten stemmen op de genomineerde trainers. Later zou ook de vakjury een mening geven over de 6 genomineerde.

De Vakbond is nu zelf op zoek naar een alternatieve oplossing voor de zes genomineerde oefenmeesters. Onder de 6 genomineerde was ook Groene Ster trainer Maurice Verbunt verkozen tot de kanshebbers op de titel van de beste trainer van het amateurvoetbal 2019/2020. Afgelopen seizoen won Verbunt met zn ploeg alles dat er te winnen viel. Kampioenschap in de
hoofdklasse en winnaar van de districtsbeker. Daarnaast zorgde hij dit seizoen met zijn ploeg voor
een enorme bekerstunt in de KNVB-beker door VVV Venlo te verslaan.

Rinus Michels Award

De Rinus Michels Awards, genoemd naar de voetbaltrainer Rinus Michels, zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer worden uitgereikt. Het initiatief voor de prijs wordt door beide trainersbonden van Nederland, namelijk de CBV en de VVON, en de KNVB ondersteund. Naar aanleiding van nominaties uit het land selecteren KNVB, CBV en VVON de genomineerden, daarna worden op het Nationaal Trainerscongres de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt en vervolgens de Awards uitgereikt.

Foto:© Parkstad Actueel(Volgend nieuwsbericht) »