Ook komend schooljaar, 2020/2021, kunnen kinderen van Brunssumse minima gratis muziek- of danslessen volgen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar. Met deze gratis lessen wil de gemeente Brunssum kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen de kans geven om in aanraking te komen met muzikale vorming.

De gemeente Brunssum vindt het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht het inkomen van hun ouders, deel blijven uitmaken van het maatschappelijk leven en dat ze toegang hebben tot cultuur en sport. Vandaar dat de gemeente sinds 2013 gratis muziek- of danslessen mogelijk maakt.

Ook voor komend schooljaar heeft de gemeente een bedrag van 25 duizend euro hiervoor vrijgemaakt. Voor de regeling komen kinderen in aanmerking die 4-15 jaar oud zijn en in Brunssum wonen. Hun ouders mogen een inkomen hebben tot 110 procent van de bijstandsnorm.

Dans of muziek

De kinderen kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, maximaal vier jaar lang gratis muziek- of dansles volgen. De lessen worden aangeboden door de muziekschool SMK, gevestigd in Brunssum-Noord.

Het dansonderwijs kan gevolgd worden door kinderen vanaf 4 jaar. Ze kunnen kiezen uit klassieke dans, moderne dans, of jazzballet. Het muziekonderwijs is er voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze kunnen kiezen voor zang, of voor instrumenten. De kinderen kunnen voor de lessen gratis instrumenten huren.
De klassikale danslessen zijn steeds één uur per week, op donderdag of vrijdag. De individuele muzieklessen zijn op afspraak.

Aanmelden

Ouders die hun kind(eren) willen aanmelden voor muziek- of dansonderwijs kunnen contact opnemen met de Stichting Leergeld, tel. (045) 574 3636 of info@leergeldparkstad.nl.

Foto Gemeente Brunssum

Geef een reactie