Bram is jarenlang onze extreem knappe aanvoerder geweest. Na meer dan 10 seizoenen SV Heerlen en Sporting Heerlen gaat hij nu stoppen bij het eerste elftal. Bram gaat de gemiddelde leeftijd van het 3e elftal omlaag halen.

Bram begon met voetballen bij Weltania. Hij speelde veel op pleintjes in en rondom Welten. Zijn talent was niet onopgemerkt gebleven. Bram mocht in de jeugd de overstap naar Fortuna Sittard maken. Helaas resulteerde dit niet in profcarrière, maar het was een mooie ervaring. Daarna speelde hij in de jeugd voor RKSV Bekkerveld en Weltania, hier speelde hij ook zijn eerste wedstrijden op het eerste elftal.

Het grootste gedeelte van zijn tijd als speler bij de senioren speelde hij voor onze mooie club. Hij maakte als linksback en aanvoerder alles mee wat bij het prachtige spelletje hoort. Hij wist meerdere malen te promoveren met als hoogtepunt de promotie naar de eerste klasse. Hierna zou het niet lang duren voordat hij met het mooie Sporting in de ellende belandde. Voordat Bram het wist stond hij met zijn team te klooien in de derde klasse. Dit was voor niemand leuk. Behalve de promotie naar de tweede klasse. Dit was een fantastisch moment voor iedereen.

De naam Leenen prijkte een aantal jaren fier op het shirt van Sporting Heerlen. Als sponsor droeg het familiebedrijf ook bij aan de sfeer en de prestaties op het veld. Hiervoor is de club erg dankbaar.

Binnen de lijnen van het voetbalveld hebben we vaak kunnen genieten van prachtige opmerkingen richting een tegenstander of scheidsrechter. Deze wist Bram subliem te timen. Hands, Hands, haaands is een topper. “Nils waar is je gans” doet daar niks voor onder. Bram werd ook wijzer van een aantal ervaringen buiten het veld. Zo zal hij niet meer zo snel 80,- neerleggen voor 2 drankjes in een kroegje in Tilburg.

Bram gaat nu een stapje terug doen op het voetbalveld en hij houdt dan meer tijd over om te genieten van zijn kersverse zoon Lode, samen met zijn vriendin Anne.

Op een nader te bepalen tijdstip zal er nog een afscheidswedstrijd gespeeld worden tussen een door Bram samengesteld gesteld sterrenteam en het huidige eerste elftal.

Tekst Technische staf selectie en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie