Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss trakteert op muzikale rondgang en Try-out

 

Wat heerste er bij Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss, supporters en iedereen die dit fantastische muziekkorps een warm hart toedragen op 25 maart jl. een geweldige teleurstelling. Met ontzettend veel pijn moest helaas een beslissing genomen worden om het geplande jubileumweekeind, bij gelegenheid van het 60 jarige bestaan van Edelweiss op 8, 9 en 10 mei 2020 niet door te laten gaan. Dit uiteraard als gevolg van de uitbraak van het zo verfoeide Coronavirus, waardoor van overheidswege evenementen vooralsnog niet meer gehouden mochten worden.

Mede namens Edelweiss liet Ronald van Kessel de redactie van ParkstadActueel weten richt Edelweiss zich nu weer op komende jaar 2021 waarin er  veel optredens worden verwacht die dit jaar allemaal afgelast of uitgesteld zijn naar volgend jaar. Volgens Ronald van Kessel gaat het waarschijnlijk een druk jaar worden en dan te bedenken dat er eigenlijk in Kerkrade ook een WMC 2021 zou plaatsvinden. Zoals bekend is dit grootse wereld evenement verschoven naar 2022. Ook ligt het in de bedoeling dat het uitgestelde jubileumweekeinde ergens in mei 2021 gehouden zal worden.

Ronald van Kessel geeft verder aan dat, sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen, de muzikale hobby van korps Edelweiss met gepaste maatregelen ook weer uitgeoefend mag worden. Dat Edelweiss hier bijzonder blij mee is mag dan ook overduidelijk zijn. De afgelopen weken hebben zij, als voorbereiding zijnde, de laatste puntjes op de bekende i gezet voor hun nieuwe show waar ze geruime tijd vóór de coronacrisis al mee begonnen waren.

Komende zondag 12 juli gaat Edelweiss om 11.00 uur een muzikale rondgang door de wijk Heksenberg maken. Aansluitend verzorgen ze om 12.00 uur een optreden op het hoofdveld van goede buur Groene Ster op Sportpark Pronsebroek Hei Grindelweg. Er mogen volgens de richtlijnen maximaal 250 bezoekers worden toegelaten en er zal geen gezondheidscheck worden gedaan. De Edelweissfamilie nodigt dan ook iedereen van harte uit om langs de route te staan om vervolgens ook naar de te houden show, c.q. try-out, te komen kijken en luisteren.

Overigens staat ook bij Edelweiss veiligheid en gezondheid van publiek en deelnemers hoog in het vaandel. Daarom gelden vanzelfsprekend de hieronder opgesomde algemene maatregelen van het RIVM.

–           houd 1,5 meter afstand

–           schud geen handen

–           was de handen regelmatig met zeep of alcohol

–           hoest en nies in de elle boog

–           gebruik papieren zakdoekjes

– blijf thuis als je zelf een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

 

Heeft u interesse om lid van korps Edelweiss te worden? Spreek gerust de leden en/of bestuur aan voor meer informatie. Mocht er naar aanleiding van dit artikel vragen zijn. Stuur ze naar: edelweissheerlen2020@gmail.com en blijf ons s.v.p. volgen op www.edelweissheerlen.nl .Korps Edelweiss hoopt belangstellenden in goede gezondheid zondag te mogen ontmoeten. Zou fijn zijn.

Archieffoto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie