Straatnamen voor bekende Kerkradenaren in gebied SUPERLOCAL Bleijerheide

 

De bekende Kerkradenaren Wiel Coerver, Nico Ploum, Thijs Wöltgens en Paul Meijs krijgen een straat naar hen vernoemd. De vier straten Wiel Coerverstraat, Nico Ploumstraat, Thijs Wöltgensstraat, en Paul Meijsstraat zullen nieuwe straten worden in het unieke circulaire gebiedsontwikkeling project SUPERLOCAL. 

 

Betrokkenheid. Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte/Wonen/Ruimtelijke Ordening): “Voor deze naamgeving hebben wij gekozen vanwege de waarde van de genoemde Kerkradenaren voor de stad. Zij hebben op hun manier Kerkrade sportief, cultureel, politiek of maatschappelijk op de kaart gezet. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat we op deze manier onze waardering kunnen uitspreken. ”

De straten voor oud-burgemeester Thijs Wöltgens en zanger/carnavalist/dialectschrijver Nico Ploum zijn gekozen naar aanleiding van een oproep aan de inwoners van Kerkrade om mee te denken over straatnamen in dit gebied. Wiel Coerver, een internationaal gerespecteerde voetbaltrainer, leerde voetballen in Bleijerheide. De buurt waar het project SUPERLOCAL zich bevindt. Ook Paul Meijs groeide op in dezelfde wijk en heeft veel voor Kerkrade betekend als grondlegger van de wereldwinkels en de fairtrade-beweging.

Onderschrift afbeelding:
De genummerde straatnamen corresponderen als volgt
op de bijgevoegde afbeelding: Wiel Coerverstraat (1), Thijs Wöltgensstraat (2), Nico Ploumstraat (3) en Paul Meijsstraat (4) .

Wilt u meer weten over SUPERLOCAL? Ga dan naar www.superlocal.eu en/of de Facebook-, Twitter-, en LinkedInpagina van het project. Binnen de Europese UIA-subsidie werken de volgende partijen samen:

 

 

 

 

Geef een reactie