WDZomer voetbalhappening Rkvv WDZ – Roda JC

Op de kop af vier maanden rolde de bal niet meer in wedstrijdverband op het Sportpark Neerhagerbos. En dan in de eerste wedstrijd dat het weer mocht ging het tegen Roda JC. Er mocht helaas maar een beperkt aantal toeschouwers toegelaten worden, maar het voetbalplezier was er niet minder om.

Voorzitter Huub Schepers heette de gasten van harte welkom. Hij overhandigde Jeffrey van As enige flessen WDZomer cava en wenste Roda JC veel succes in het komend seizoen. En bij succes zou de bubbelwijn zeker van pas komen.

En dan volgde de wedstrijd op een perfecte grasmat. Het gloednieuwe scorebord was nauwelijks aangezet of de WDZ goalie mocht de bal al uit het net halen. Thijmen Goppel schoot na 2 minuten de 0-1 binnen. Een kwartier later herhaalde hij dit. Max van der Linden deed de WDZ supporters opveren. In de 23e minuut scoorde hij de aansluitingstreffer. Op slag van rust bracht Thijmen Goppel de marge weer terug op 2 en dat betekende meteen een hattrick voor hem.

In de tweede helft kwam Roda JC met een volledig nieuw team binnen de lijnen. De thuisploeg bleef hardnekkig weerstand bieden, maar na ruim een uur spelen sloeg de vermoeidheid toch toe. Vanaf de 65e minuut werd het in vijf minuten 1-6. Doelpunten van Stefano Marzo, Benji Bouchouari en Roland Alberg uit een strafschop. In de slotminuut tekende Jordi Croux met zijn treffer voor de 1-7 eindstand.

Na afloop werd nog lang nagekaart. Enthousiasme alom en bijzonder veel opluchting bij het WDZ bestuur. Het was toch heel spannend om onder deze omstandigheden een wedstrijd met publiek te organiseren en daarmee ook zo’n beetje het spits af te bijten in voetballand. Achteraf bleek gelukkig dat alles op rolletjes was gelopen. Dank hiervoor aan de vele medewerkers van WDZ en de stewards van Roda JC. Maar toch zeker ook aan mr. Welman, vergunningverlener van de gemeente Simpelveld, de boa’s van de gemeente en de wijkagent om hun meedenken en advisering bij het organiseren en het toezicht op het gebeuren. En zeker dank aan het publiek dat zich voorbeeldig hield aan de regels. Vier tsezame hebben een prachtige avond gehad met een mooie wedstrijd. En daar hebben we toch lang naar uitgekeken.