Hoofdmenu

Festival Musica Sacra Maastricht

Afgelopen week startte de kaartverkoop van Musica Sacra. Het enthousiasme onder ons publiek bleek groot te zijn want men kocht massaal tickets! Diverse voorstellingen zijn reeds uitverkocht maar er zijn nog tickets verkrijgbaar voor bijvoorbeeld Spectra.

De kern van het ensemble werkt al meer dan twintig jaar samen en promoot internationaal nieuwe muziek uit Vlaanderen. Artistiek leider is Filip Rathé. Op zondag 20 september verzorgt het ensemble, met medewerking van sopraan Juliet Fraser, een concert in Theater aan het Vrijthof. Aanvang 13.30 uur.

Op het programma “Quatre Chants pour franchir le Seuil”, van Gérard Grisey. Met dit werk componeerde hij ongewild zijn zwanenzang: kort na de voltooiing ervan werd een hersenbloeding hem fataal. In dit negendelige werk flankeren slagwerkpassages de vier liederen (dood van de engel, dood van de beschaving, dood van de stem, dood van de mensheid) op achtereenvolgens christelijke, oud-Egyptische, oud-Griekse en Mesopotamische teksten. Vier culturen die de vergankelijkheid van het bestaan belichten. Tickets en informatie: https://www.musicasacramaastricht.nl/programma-tickets/voorstellingen/2020/09/gerard-grisey-quatre-chants-pour-franchir-le-seuil-spectra

Foto Musica Sacra Maastricht(Volgend nieuwsbericht) »