Vandaag 20 mei jl. maakte de Phoenix groep bekend om Roda JC Kerkrade met een nieuwe structuur, kraakheldere governance op een transparante en integere wijze nieuw leven in te willen blazen.
De regionale groep ondernemers heeft vervolgens een werving- en selectiebureau in de arm genomen om de vacante posities op de best mogelijke manier in te vullen. Vandaag maakt Roda JC met trots bekend dat die nieuwe organisatiestructuur definitief is ingevuld. Het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, de Compliance Officer en de Algemeen Directeur zijn na een zorgvuldige werving- en selectieprocedure gevonden.

ALGEMEEN DIRECTEUR
Martijn Wismans is per (uiterlijk) 1 november de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade. De 43-jarige Wismans komt uit Hegelsom en werkte de afgelopen 17 jaar in verschillende functies voor Inalfa Roof Systems in Venray. Hij was met name werkzaam in commerciële functies met wereldwijde verantwoordelijkheden voor het bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwerp en productie van schuifdaksystemen voor de automobielindustrie. Wismans is in zijn vrije tijd ook voorzitter van Voetbalvereniging Hegelsom.

Roda JC Kerkrade vond in Martijn Wismans de gewenste algemeen directeur met een commercieel profiel die met kennis, ervaring en ambitie verder kan bouwen aan het nieuwe Roda JC. ‘Ik ben een voetballiefhebber en ongelooflijk trots om deze roemrijke club, met de fantastische mensen die er al zijn, weer verder op te mogen bouwen. Na enkele moeizame jaren voel ik de nieuwe energie in dit prachtige stadion. Samen met Technisch Directeur Jeffrey van As en iedereen binnen de Roda JC-familie gaan we hard aan de slag om de Trots van het Zuiden weer te laten stralen‘.

 

RAAD VAN COMMISSARISSEN
Joop Janssen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De geboren Heerlenaar was tot voor kort CEO van Aperi Cooperation, een Californisch bedrijf gespecialiseerd in Media Cloud Software. Daarnaast kent hij als internationaal ondernemer en investeerder de wereld van sportmedia, technologie en tv-rechten goed en onderhoudt hij contacten met FIFA, UEFA en de Eredivisie CV. Janssen is Roda-supporter (de laatste jaren weliswaar op afstand), oud-volleybalinternational en voormalig bestuurder van een volleybal top-eredivisieclub.

De vijfkoppige Raad van Commissarissen zal verder bestaan uit Claudia Keuters (Finance & Control), Robert-Jan Lambrichs (HR/Juridisch), Ralph Bongaerts (Commercie – niet op de foto) en René Trost (Voetbalzaken – niet op de foto).

Claudia Keuters heeft een bureau dat gespecialiseerd is in verandermanagement en financieel en strategisch management. Robert-Jan Lambrichs is bij de Politie teamchef binnen het domein Veilig en Gezond Werken voor Zuid-Nederland. Hij heeft ruime ervaring in opsporing en aanpak openbare orde. Ralph Bongaerts is marketing en sales expert en verantwoordelijk voor de marketing en sales van De Efteling. René Trost is oud-speler en onder andere oud-trainer van Roda JC Kerkrade.

 

COMPLIANCE OFFICER
Ritchie Bex is benoemd als Compliance Officer. De 38-jarige Heerlenaar heeft een consultancyburo (RIFICO Consultancy) en veel ervaring op het gebied van Risk Management, Finance en Compliance. De Compliance Officer is een noviteit in de Nederlandse voetbalwereld en was voor de Phoenix-ondernemersgroep een belangrijke voorwaarde in de nieuwe transparante structuur. Bex zal rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen rapporteren en onder andere toezien op de naleving van wet- en regelgeving en ervoor zorgdragen dat transacties op transparante en integere wijze tot stand komen.

Voorzitter Joop Janssen: ‘We hebben een veelzijdige, ervaren en deskundige Raad van Commissarissen en Compliance Officer. Er wacht ons een uitdagende taak. Roda JC Kerkrade is de afgelopen jaren sportief en bestuurlijk door allerlei omstandigheden teruggeworpen en het is aan Martijn en zijn team om de club in rustig vaarwater te brengen en de weg omhoog in te zetten. Er waait een nieuwe frisse wind met veel optimisme en ik kijk er naar uit om met deze Raad, de directie en de Compliance Officer erop toe te zien dat die wind blijft blazen in de opgaande lijn‘.

 

STICHTINGSBESTUUR
Stichting Roda is beoogd eigenaar van de aandelen van de club. De KNVB moet daarover nog formeel goedkeuring verlenen. De Stichting staat op gepaste afstand van de dagelijkse leiding en de controlerende Raad van Commissarissen.

Eerder werd al bekend dat Jos Som voorzitter is en dat Ed Koster als financieel bestuurslid en secretaris zitting heeft genomen in het stichtingsbestuur. Frank Thuis en Hub Verhoef zijn nu toegevoegd aan het bestuur. Frank Thuis heeft veel internationale ervaring in de zakelijke dienstverlening en zal plaatsvervangend voorzitter zijn. Hub Verhoef werkte ruim 40 jaar voor Deloitte. Eén positie in het Stichtingsbestuur is nog vacant en zal later worden ingevuld.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie