Hoofdmenu

Lezing over het boek ‘Mijn vader was priester’

 

Katja Kreukels (1974) is zelfstandig journalist en cultuursocioloog. Ze woont en werkt in Amsterdam. Voor uiteenlopende tijdschriften en kranten als Het Parool, nrc.next, Ons Amsterdam en Volzin schreef ze reportages en achtergrondverhalen over verschillende religies en culturen in Nederland.

 

In Mijn vader was priester gaat Katja Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Ze reist terug naar de tijd toen 95 procent van de Limburgse bevolking katholiek was en vertelt het verhaal van de oudste zoon die in het klooster treedt om de familie-eer hoog te houden. Een wereld van rozenhoedjes, priesterspeelgoed, heiligenverering en wonderen. Een bevoogdende wereld die langzaam afbrokkelt. Ze trekt langs kloosters en kerken, gaat op bezoek bij de laatste paters, vliegt met haar vader naar IJsland, waar hij missionaris was, en verzamelt de brokstukken van de oude zuil.
Ook Brunssum speelt een rol in dit boek!

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: donderdag 24 september 2020, van 14:00 tot 15:00
Kosten: € 2,00 voor leden, € 3,00 voor niet-leden
Aanmelden (verplicht) en meer info:
www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek

NB: wij hanteren de coronamaatregelen (zoals 1,5 meter afstand, handen desinfecteren) en kunnen daarom maximaal 25 personen toelaten bij deze lezing.« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »