Voor tweede maal verschuiving Lente/Herfst Festijn Heksenberg/Pronsebroek

Ter compensatie heeft Stichting Wijkraad binnen de wijk Heksenberg/Pronsebroek alvast een aantal donaties gedaan

Zoals bekend zou op zaterdag 20 juni jl. voor de 5e maal, ook aangeduid als 1e Lustrum, door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek het inmiddels tot traditie verheven senioren Lente Festijn worden gehouden in locatie Gemeenschapshuis Heksenberg. Maar helaas deed het zo verfoeide Coronavirus roet in het eten gooien en kwam genoemde Stichting, zoals alle organisaties in ons land, met een groot dilemma te zitten. Omdat ook bij bestuur Stichting Wijkraad gezondheid boven alles gaat, werd helaas en terecht besloten om de uitvoering op zaterdag 20 juni jl. niet door te laten gaan en te verschuiven naar zaterdag 24 oktober. Op dat moment was het immers nog rond 7 maanden te gaan en hoopte iedereen dat het Festijn dan wel door kon gaan. De destijds vastgelegde artiesten gaven aan om op 24 oktober a.s. toch naar Heksenberg te komen optreden, evenals de sponsor toezegging van Mathieu Linssen/PLUS Heerlerheide die hoofdartiest Erwin voor zijn rekening zou nemen.

Maar de hoop hiertoe was ijdel, want onlangs moest Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek tot hun grote spijt wederom laten weten dat het verschoven, niet Lente, maar Herfst Festijn, ook weer geannuleerd en verschoven moest worden. Het deed organisatie veel pijn en moeite andermaal deze beslissing unaniem te hebben moeten nemen. Ook voor hen zeker een triest moment om dit aan iedereen mede te moeten meedelen. Maar overheidsbeperkingen, waaronder o.m. achtneming van de 1.5 meter onderlinge afstand,  met betrekking tot de Coronaontwikkelingen, lieten hun helaas geen andere keuze.

Bovendien geeft de Stichting veel om de gezondheid van iedereen, hetzij Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg (verhuurder zalen), optredende artiesten en uiteraard de doelgroep senioren van de wijk, welke doelgroep bovendien ook een groot risicofactor vormen. Gezien deze argumenten was het niet verantwoord om 24 oktober 2020 door te laten gaan en is nu dan weer door geschoven naar zaterdag 29 mei 2021. Dus noteer deze nieuwe datum alvast. Maar zo stelde de Stichting: wees gerust dat deze situatie hen niet zal overweldigen en dat ze volgend jaar 2021 met grote kracht en hernieuwde hoop dan het Lente Festijn 2021 zullen organiseren. Hiertoe hebben zij inmiddels, onder dankzegging, bij Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg, het gemeenschapshuis weer vastgelegd. Genoemde vastlegging is nadien door SGH ook schriftelijk bevestigd.

Ook lukte het de PR-afdeling van de Stichting om op 29 mei 2021, onder grote dank, hetzelfde vastgestelde artiestenprogramma op deze seniorenmiddag te kunnen aanbieden. Het betreft dan de artiesten DJ Nico en zangeres Natasha Dommeck, zanger John Coenen (vroeger zanger bij duo Taai Taai) en de Limburgse hoofd topartiest Erwin. Vanuit Spanje liet Mathieu Linssen/PLUS Heerlerheide weten ook vanzelfsprekend voor 29 mei 2021 topzanger Erwin voor zijn rekening te nemen. Chapeau toch.

Omdat door Stichting Wijkraad dit jaar dus geen al vastgestelde organisaties kon laten plaats vinden, heeft het bestuur besloten ter compensatie om binnen de wijk Heksenberg al een aantal donaties te doen in het kader van de sociale cohesie. Buurtsteun Heksenberg, RK Vrouwengilde Heksenberg en speeltuin ’t Heksenpretje werden verrast met een bedrag van ieder 250 euro. Bovendien zullen de ouderen van Seniorencomplex De Grindel op zondag 6 september a.s. een ontbijt aangeboden krijgen (verzorging door Ontbijtservice Parkstad). Verder zal na september ook het St Nicolaasfeest 2020 besproken en evt. geregeld gaan worden (mede ook afhankelijk van de Coronasituatie). Mocht het St. Nicolaas gebeuren, door de Corona ontwikkelingen toch niet kunnen doorgaan, dan zal Stichting Wijkraad voor de kinderen een alternatief bedenken. Tegen komende Kerstperiode zal door Stichting Wijkraad in de wijk sfeervolle kerstbomen geplaatst gaan worden. Kortom, bestuur Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek, t.w. voorzitter/secretaris Callie Steijaert, penningmeester Frans Westen en algemeen bestuurslid Edie Bleimuth laat zich, ondanks de Corona situatie, niet uit het veld slaan. Dit uiteraard in het belang van de sociale cohesie in de wijk Heksenberg/Pronsebroek.

 

Geef een reactie