Wie dinsdagavond de oefenwedstrijd tussen KVC Oranje en UOW’02 heeft gezien mag tot de conclusie komen dat thuisclub KVC Oranje, komend seizoen uitkomend in 3A, zichzelf tekort heeft gedaan, net als afgelopen zondag in het bekerduel in en tegen Schimmert. Met name in de eerste helft werd creatief aanvalsspel op de groene mat gelegd, met vloeiende combinaties en een rits aan uitgespeelde kansen. Toch stond er na 90 minuten een voor vierdeklasser UOW’02 verdienstelijk gelijkspel op het wedstrijdformulier: 2-2.

In eerste instantie overigens waren het de bezoekers uit Waubach die het best uit de startblokken kwamen. Na een mooie aanval over de linker flank belandde de bal bij Tom Dautzenberg. Die haalde vanaf de rand van de zestien hard uit en trof doel: 0-1. Daarna echter was het in het eerste bedrijf KVC Oranje dat het ritme en het spelbeeld bepaalde. Het duurde tot even na halverwege die eerste helft alvorens de gelijkmaker kon worden bijgeschreven. Floris van Erve stuurde Niels Lanckohr op rechts diep en diens strakke voorzet werd door Chris Frauenrath achter gastenkeeper Sandro Aruvaino gewerkt: 1-1.

Diezelfde doelman vervulde even later een ‘heldenrol’ door een strafschop van Ritch Vienerius uit de linker hoek te tikken (voor de doelman zelf de rechter hoek). De vreugde over die redding duurde echter niet lang, want nog vóór de rust moest hij toch vissen. Een voorzet van Lloyd Vromen werd door Ritch Vienerius tegen de netten gekopt: 2-1. In die fase liet KVC Oranje diverse kansen onbenut om definitief afstand van haar opponent te nemen.

Na de hervatting werd het allemaal ietsjes minder aan thuisclubzijde. Het tempo ging omlaag en mede daardoor konden de gasten zich vrij eenvoudig overeind houden. Aan de andere kant viel na een uur de gelijkmaker te noteren. Casper Robijns zag een handsbal ‘gehonoreerd’ met een pingel, die door Bruce Rutjes werd ingeschoten en tot  doelpunt gepromoveerd: 2-2.

Net als in de eerste helft kreeg thuisclub KVC Oranje ook nu nog een aantal mogelijkheden om het doel te vinden, maar de winnende bleef uit.

KVC Oranje bekert komende zondag thuis tegen SSA Haanrade/SVA.

UOW’02 gaat op bezoek in Sportpark De Heigank in Nieuwenhagen, voor de bekerderby tegen fusieclub FC  Landgraaf (voortgekomen uit SVN en Sylvia). Beide duels beginnen om 14.30.