UOW ’02 als sterkste uit de strijd in Landgraafse beker-derby.

Wie als neutrale toeschouwer zondagmiddag zijn weg vond naar sportpark Heigank en een échte derby verwachtte, kwam absoluut niet bedrogen thuis. De wedstrijd tussen nieuwbakken thuisploeg FC Landgraaf en de rivaal uit Waubach, UOW ’02, is achteraf een klassieker gebleken.

Daar waar je zou verwachten dat derde-klasser FC Landgraaf het initiatief zou nemen, was het UOW ’02 dat het sterkst van start ging en met aantal vloeiende tegenaanvallen voor het doel van keeper Engelman verscheen. Echter was het FC Landgraaf dat halverwege de eerste helft tóch op voorsprong kwam via, hoe ironisch, de van UOW ’02 overgekomen Daan Dela Haije. De rechteraanvaller schoot een teruggetrokken voorzet beheerst binnen en zette de ruststand op het scorebord.

Na rust was het FC Landgraaf dat in het eerste deel van de tweede helft de klok sloeg. Na een uur voetballen kwam Ian Essers bij UOW ’02 in het veld en pal 15 minuten later stond het 1-2 voor UOW ’02. De Waubachse doelpunten werden gemaakt door, jawel, Ian Essers. Hij tikte tweemaal een voorzet van Tom Dautzenberg bij de tweede paal beheerst binnen.

FC Landgraaf was niet bij machten om UOW ’02 te stoppen. Het slotakkoord was voor UOW ’02-er Tom Dautzenberg. Hij deponeerde de bal via een vrije trap van een meter of 30 achter de doelman. Een werelddoelpunt!

UOW ’02, dat als outsider aan de wedstrijd begon, sloot de wedstrijd winnend af en liet het hoger spelende FC Landgraaf op eigen complex achter met niets.

Volgende week gaat FC Landgraaf op zoek naar eerherstel in en tegen Bunde, terwijl UOW ’02 voor een volgende beker-derby staat tegen Abdissenbosch.