HC Nova dames spelen gelijk in eigen huis tegen ST Oedenrode dames 1

Na 6 maanden geen competitie wedstrijd te hebben gespeeld, was het afgelopen zondag eindelijk weer zover. We mochten de competitie starten op ons eigen veld tegen grote concurrent St. Oedenrode Dames 1.
Na de afgelopen weken een aantal oefenwedstrijd te hebben gespeeld en gewonnen waren we vastberaden deze goede lijn voort te zetten.
Tijdens deze wedstrijd maakten onze getalenteerde B’tjes Brechtje en Babette hun officiële Dames 1 debuut en kwam ook Britt uit MA1 ons versterken. Komende weken zullen er meerdere B’tjes hun debuut maken waar wij met z’n allen heel blij mee zijn!!
Na het fluitsignaal waren we even zoekende hoe we het beste ons spel konden spelen. We herpakten ons snel en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong in de 7e speelminuut. Lisa kreeg via een mooie aanval de bal aan de rechterkant van het veld, wist een aantal tegenstanders uit te spelen en de bal het doel in te slaan! Deze snelle voorsprong was goed voor ons zelfvertrouwen waardoor we wisten dat er meer doelpunten in de lucht hingen. We kregen een aantal strafcorners waar helaas geen doelpunten uit vielen.
Maar 10 minuten later dan de 1-0 volgde door een samenspel van Lieneke en Kaja al snel het volgende doelpunt, gemaakt door Lieneke!! We sloten het eerste kwart dus af met een 2-0 voorsprong, echter wist in het tweede kwart alleen St. Oedenrode een doelpunt te maken en gingen we dus met een 2-1 voorsprong de rust in.
In de rust werd besproken dat er hard gewerkt moest blijven worden, omdat we wisten dat Oedenrode sterk aan de tweede helft zou gaan beginnen. Zo gezegd zo gedaan begonnen we aan het derde kwart, we gingen door waar we waren gebleven en dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen met als resultaat een solo actie van Lieneke met uiteindelijk de 3-1 voorsprong!! Vanaf toen was het zaak deze stand vast te houden en geen kansen weg te geven.
We kregen in het vierde kwart een aantal corners op rij waaruit wij helaas niet scoorden, maar St. Oedenrode een aantal minuten later wel, dat bracht de stand op 3-2. Door het missen van eigen kansen, goede counters van St. Oedenrode en beslissingen van de scheidsen wist de tegenstander in de laatste minuut via een strafcorner alsnog de 3-3 te maken.. Een flinke domper voor ons, maar ook een wake-up call dat we de hele wedstrijd alert moeten blijven en onze kansen moeten benutten. Dit gelijkspel voelde achteraf als een verlies ondanks dat we alsnog 1 punt hebben gepakt in de eerste competitie wedstrijd.
Deze week gaan we hard trainen om ons dit nog eens te laten gebeuren en maken we ons klaar voor onze uitwedstrijd van komende zondag, namelijk in Drunen.Volgende thuiswedstrijd op zondag 27 september.

Tekst Kaja Snoeren/HC Nova Dames 1 enArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno