Wanneer u de afvalcontainer aan de straat zet, let er dan op dat u dit niet te vroeg doet.
Bij voorkeur zet u de container uiterlijk om 07.00 uur ´s ochtends buiten op de ochtend van de inzameldag, of op zijn vroegst op de avond ervoor.
Plaats de container aan de stoeprand, met de voorzijde (waar de klep opent) naar de straatkant en houd de containers minimaal 50 cm uit elkaar.
Zet de container niet achter of te dicht bij obstakels zoals lantaarnpalen en geparkeerde auto’s. Dit is vooral belangrijk wanneer uw container wordt geledigd door een zijlader, waarbij geen beladers meelopen maar de chauffeur de hefarm bedient vanuit de cabine.
Het is niet toegestaan om los afval naast de container te plaatsen. Daarnaast moet het deksel gesloten zijn. Het maximaal toegestane gewicht van de container die u aanbiedt is 80 kg.
Wanneer het afval bij het kiepen van de container er niet vanzelf uitvalt, blijft u met (een deel van) het afval zitten. Dat is voor niemand wenselijk. Zorg er daarom altijd voor dat het afval los in de container zit voordat u de container aanbiedt. Stamp of druk het afval niet teveel aan en maak het in de winter eventueel los met een schep.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie