Hoofdmenu

Sporting Heerlen wint van BSV/Limburgia in laatste bekerduel

 

 

Op zondag 13 September stond de laatste van de drie bekerwedstrijden op het programma. Het duel tussen de twee Limburgse ploegen uit deze bekerpoule ging tussen Sporting Heerlen en BSV/Limburgia. Iets voor 14:30 werd er afgetrapt in Heerlen.

 

Goed begin van Sporting Heerlen zorgt voor snelle voorsprong. Het duurde slechts drie minuten voordat er voor het eerst werd gescoord. Na een goede actie van Mohammed Seddiq vanaf rechts wist hij met een lage voorzet Demsey Dowson te bereiken bij de tweede paal. Demsey Dowson wist voor een leeg doel gemakkelijk de 1-0 voor de thuisploeg binnen te schuiven. BSV/Limburgia, uitkomend in de 1ste klasse wist nagenoeg niets te creëren in de eerste helft, op een vrije trap op de paal na. Een halfuur na de 1-0 wist Sporting Heerlen de voorsprong te verdubbelen. Een hoge bal vanaf de rechterflank werd goed gecontroleerd door Demsey Dowson die hem vervolgens aflegde op Mohammed Seddiq. Hij schoof met buitenkant rechts de 2-0 binnen in de korte hoek. De ploegen gingen een kwartier later met dezelfde tussenstand de rust in.

Foto®Lidia Photography

Sporting Heerlen voetbalt gemakkelijk naar de overwinning in de tweede helft gingen de ploegen verder waar ze gebleven waren. BSV/Limburgia wilde wel, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Ook Sporting Heerlen werd niet meer echt gevaarlijk. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam hier verandering in. Een schitterende vrije trap van Liam Vente belandde op de paal. Waar de eerste twee rebounds nog verdedigd konden worden door BSV/Limburgia, was het bij de derde rebound wel raak. Diego Gommans schoof simpel binnen en zorgde zo voor de 3-0. In de laatste 10 minuten kreeg BSV/Limburgia nog wel kansen via Olaf Mazier. Een hiervan belandde zelfs in het doel. Deze goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut kreeg diezelfde Olaf Mazier nog een kans op de eretreffer, maar door goed keeperswerk van Rik van Winkelhof bleef het bij 3-0.

Foto®Lidia Photography

Voor beide ploegen kan de focus op de competitie. Beide ploegen zijn niet door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Voor Sporting Heerlen was dit vorige week al duidelijk, voor BSV/Limburgia viel vanmiddag de beslissing. De ploegen Brabantia en NWC Asten uit Noord-Brabant bekeren wel verder. De focus kan hierdoor voor beide ploegen volledig op de competitie. Voor Sporting Heerlen is dat in de 2de klasse, voor BSV/Limburgia is dat in de 1ste klasse.

Geschreven door: Niek Crombach en Foto´s ®Lidia Photography

voor meer foto’s klik op deze link.« (Vorig nieuwsbericht)