Hoofdmenu

BMR en KVC Oranje klaar voor de start

 

Het voetbalseizoen voor de amateurs gaat weer van start. Dat wil zeggen in de iets lagere regionen. Clubs in de hoofdklasse en de hogere divisies hebben al duels achter de rug. Voor BMR en KVC Oranje, beide uitkomend in 3A, gaat het zondag gebeuren, in Mheer, op sportpark BMR, in het prachtige Limburgse heuvelland. We kijken er met z’n allen vol verwachting naar uit. De beide ploegen lijken er, als we kijken naar de behaalde bekerresultaten, klaar voor.

Vorig seizoen troffen beide teams elkaar slechts één keer, in Bleijerheide. Het duel in Mheer vond geen doorgang. U weet wel waarom: Covid 19 gooide roet in het eten. En niet enkel in het voetbalmenu. KVC Oranje won de eerdere ontmoeting in Kerkrade met laar liefst 6-1. Zo’n zege had men bij oranje op dat moment ook nodig, want de vier voorafgaande wedstrijden gingen alle verloren. BMR had het vorig jaar in sportief opzicht moeilijk. Begin maart, toen de competitie in verband met Corona werd afgebroken, stond men voorlaatste in 3A. Vechten tegen degradatie is dan het motto. KVC Oranje daarentegen bivakkeerde op plek drie van de ranglijst en had uitzicht op de nacompetitie voor promotie. Het kwam er allemaal niet van. BMR bleef behouden voor de derde klasse en KVC Oranje kon de hoop op promotie vooralsnog in de ijskast zetten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, het geldt ook nu weer. Hoe het voor beide teams in het seizoen 2020-2021 gaat uitzien is een beetje koffiedik kijken. We kunnen in ieder geval het licht laten schijnen op  hetgeen in de beker werd gepresteerd. BMW won in Mechelen bij RKMVC met maar liefst 6-0,thuis tegen Leonidas werd met 2-1 gezegevierd en tegen SNC’14 won men met 2-0. De knock-outfase werd zodoende overtuigend bereikt. KVC Oranje speelde bij Schimmert doelpuntloos gelijk, won van SSA Haanrade/SVA met 9-1, terwijl Vaesrade met 6-1 aan de zegekar werd gebonden. Ook KVC Oranje gaat verder in de beker.

We weten natuurlijk ook allemaal ook dat bekerduels niet alles zeggen. Trainers zien dat soort wedstrijden veelal als veredelde oefenpotjes en dat is door de bank genomen niet onterecht. Wat er ook van zij, BMR zal deze voetbaljaargang weg willen blijven uit de onderste regionen van 3A, misschien wel meer dan dat. Net als KVC Oranje heeft de ploeg met haar thuishaven in Mheer een aantal mensen aan haar selectie kunnen toevoegen. In beide kampen kijkt men vol verwachtingen uit naar hetgeen de competitie gaat brengen. Gelukkig weten we niet op voorhand hoe alles uitpakt. In ieder geval mogen we een spannend duel verwachten, zondag in Mheer. De aftrap is, zoals gebruikelijk, om 14.30. Scheidsrechter van dienst is Marco Bos.

Foto Werner Nijssen /KVC Oranje