Hoofdmenu

Lezing over iriscopie in Bibliotheek Brunssum

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: Woensdag 7 oktober 2020, van 19:00 tot 20:45 u.
Kosten: € 3,00 voor bibliotheekleden, € 4,00 voor niet-leden
Aanmelden (verplicht): www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’),
telefonisch: 045-400760 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

 

 

Marjan Janssen, natuurgeneeskundig therapeut te Sittard, geeft in deze lezing uitleg over iriscopie, een diagnostisch hulpmiddel binnen de natuurgeneeskunde. Ook gaat zij in op de diverse behandelmethoden van een iriscopist.

Iriscopie is de studie van de irisstructuur (iridologie) in het oog. De vorm van lijnen, vlekken, pigmentkleur en tekens vertellen in iedere iris hun eigen verhaal. Zodoende is het oog is een spiegel van de geest en het lichaam. Het is een boeiend stukje van het menselijke gezicht en kan ons meer vertellen dan je in eerste instantie denkt. Als je ogen nauwkeuriger bekijkt zie je dat elk oog een heel eigen tekening laat zien. Het oog is te vergelijken met een vingerafdruk. Ieder mens heeft een eigen patroon, want ieder mens is immers  uniek.
Iriscopie biedt mogelijkheden om inzicht te krijgen in onder andere:
– erfelijke eigenschappen en de aanleg om bepaalde ziekten te ontwikkelen
– symptomen van een ziekte in acute gevallen
– oorzaak van bepaalde klachten en welke organen daarbij betrokken zijn
– de vitaliteit/geestelijke gesteldheid van de patiënt

Uiteraard nemen wij tijdens onze activiteiten de coronamaatregelen in acht.  Zo is er desinfectiemiddel aanwezig en is er een looproute om zoveel mogelijk de 1,5 meter maatregel te kunnen waarborgen. Ook kunnen wij slechts een beperkt aantal deelnemers (max.25) toelaten bij onze activiteiten, die overigens in de grote ruimte op de 1e verdieping zullen plaatsvinden. Wij vragen alle bezoekers om zoveel mogelijk afstand te houden en rekening te houden met elkaar. Indien u verhinderd bent voor een activiteit waarvoor u zich heeft opgegeven vragen wij u dringend om dit aan ons te melden. Verder is het niet mogelijk om toegang tot een activiteit te krijgen indien u niet bent aangemeld.