Hoofdmenu

Meer dan 50 flamingokuikens in GaiaZOO

 

Van een klein kuiken dat net uit het ei kruipt tot een grote grijze flamingo, in een paar weken tijd zien de jongen er heel anders uit. De groep flamingo’s in GaiaZOO is dit jaar uitgebreid met meer dan 50 kuikens en dat is uitzonderlijk binnen Europa. Nog steeds liggen er eieren op de nesten, dus wie weet groeit de kolonie van deze mooie waadvogels nog verder! Grote flamingo’s leven in grote groepen in ondiep water, vaak gemengd met andere vogelsoorten.

Terwijl ze hun kop heen en weer bewegen filteren flamingo’s met hun gekromde snavel algen en kleine kreeftachtigen uit het water. De kleurstof uit hun voedsel veroorzaakt de roze veerkleur. Voorafgaand aan het broedseizoen, voeren grote flamingo’s groepsgewijs prachtige baltsdansen uit. Daarna vormen ze koppels, die elk één ei leggen op een kegelvormig moddernest. Het is dus een vruchtbaar jaar voor de grote flamingo in GaiaZOO!

Ben je niet in de gelegenheid om naar de ZOO te komen, maar wil je de flamingo’s toch graag zien? Je kunt de kolonie hier volgen via een LIVE stream. Met een beetje geluk komen de jongen heel dichtbij!

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »