Smakelijk afscheid  van wnd. burgemeester Roemer in Heksenberg/Pronsebroek       

                                Stichting Wijkraad droeg op advies, i.p.v. een cadeau, zorg voor een donatie

Op zondag 13 september jl. was wnd.-burgemeester Emile Roemer, in het kader van zijn afscheidstour in de gemeente Heerlen, ook te gast in Heksenberg/Pronsebroek en wel bij Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. Genoemde Stichting had hiertoe in haar eigen Wijkcentrum Mgr.Feronstraat 51 zorg gedragen voor een culinair hoogstandje in de vorm van een, door Cafetaria de Hartige Hap (lokale ondernemer), prima verzorgde koffietafel met koffie/thee, belegde broodjes en Limburgse vla. Een smakelijk afscheid dus.

 

De scheidende wnd. burgervader werd ook, namens de gemeente Heerlen vergezeld door Simone Sporken (kabinetsadviseur), de buurtcontact ambtenaren Susan Hurenkamp en Elvira Ingenhoven, evenals twee Boa personen en een filmploeg. Vanuit Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek was van iedere vereniging/instantie die in het Wijkcentrum activiteiten/vergaderingen beleggen 1 persoon aanwezig. Weliswaar met inachtneming van de 1.5 meter onderlinge afstand conform de richtlijnen van de overheid.

Namens Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek sprak voorzitter/secretaris Callie Steijaert een woord van welkom tot wnd. burgemeester Emile Roemer en alle aanwezigen. Met nadruk gaf hij, namens geheel Heksenberg/Pronsebroek, blijk van het gegeven hoe jammer het is dat de heer Roemer Heerlen gaat verlaten. “We zijn trots op u voor de periode dat u zich ingezet heeft voor Heerlen. Bovendien hebben we samen een band omdat u dit Wijkcentrum op 12 oktober 2018, samen met wethouder Adriane Keulen, officieel geopend hebt. Dientengevolge blijft u altijd met ons verbonden”.

Verder liet Callie Steijaert, namens zijn Stichting Wijkraad, weten dat de Stichting gevolg heeft gegeven aan het advies van de heer Roemer om, i.p.v. een afscheidscadeau, een donatie van 150 euro te doen aan Caritas045. Deze mededeling ontlokte bij de burgemeester en alle aanwezigen een applaus. Aansluitend sprak wn.burgemeester hartverwarmende woorden met betrekking tot zijn afscheid. Vervolgens werd smakelijk genoten van het culinair gebodene en verliet wnd. burgemeester met “volle maag” heel tevreden Heksenberg/Pronsebroek.

Foto’s: Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek en

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie