FC Dordrecht is de derde tegenstander waar Roda JC Kerkrade drie punten aan overhoudt. In eigen huis gingen de Zuid-Hollanders met 4-0 over de knie.

Meteen vanaf de aftrap zochten beide ploegen de aanval. De eerste grote dreiging kwam in de derde minuut op naam van de thuisploeg. Roland Alberg stak Erik Falkenburg – die zijn basisdebuut maakte – goed weg. Laatstgenoemde werd op de achterlijn van de bal gezet en kwam zodoende niet tot schieten. Zo’n tien minuten later was Dordrecht dichtbij een voorsprong. Met drie schoten heel kort na elkaar kon Roda JC-doelman Youri Roulaux echter rustig ademhalen, want mede door de paal en zijn reddingen scoorden de bezoekers niet.

Na een kleine twintig minuten voetbal volgde er weer een grote kans voor Roda JC. Jordy Croux werd goed weggestuurd door Niek Vossebelt. Dordt-doelman Anthony Swolfs kwam uit en Croux nam het doel vanaf zo’n veertig meter onder vuur. De bal ging wel af op doel, maar stuitte er net overheen. Dordrecht had moeite met het aanvallende spel van de Kerkradenaren. In de dertigste minuut kwam Roda JC op voorsprong. Alberg benutte een strafschop die werd gegeven nadat hijzelf naar de grond werd gewerkt. Niet veel later verdubbelde Croux de voorsprong al tot 2-0. Na een mooie aanval schoot de Belgische aanvaller de bal in de korte hoek.

In de tweede helft duurde het zeven minuten voordat de bal alweer in het netje lag. Alberg bediende Amir Amsalem die de bal eenvoudig over Swolfs heen lepelde. Vijf minuten later was het aan Alberg zelf om te scoren, maar een tweede Alberg-goal zat er niet in. In de zeventigste minuut kwam Roda JC met tien man te staan. Falkenburg werd naar de douches gestuurd na een vermeende elleboogstoot. Zeven minuten later mocht ook trainer Jurgen Streppel eerder gaan. Na commentaar op de arbitrage zag hij twee keer binnen tien seconden geel. Dordrecht wilde daarvan profiteren, maar dat deed het niet. Diep in blessuretijd zorgde Stefano Marzo nog voor een vierde Roda-treffer. Op aangeven van Absalem scoorde de Belgische rechtsback zijn tweede treffer van dit seizoen.

De volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor Roda JC is op dinsdag 29 september. Dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Eindhoven.