Sporting Heerlen begint met drie punten in eerste competitiewedstrijd

Zondagmiddag 8 Maart 2020, Sporting Heerlen zit in een goede flow en speelt een thuiswedstrijd tegen Caesar. Het wordt uiteindelijk 4-1 voor de ploeg uit Heerlen. Nu deze goede lijn doortrekken en op naar meer overwinningen en misschien zelfs wel een periodetitel, denkt iedereen. Twee dagen later wordt echter door de overheid beslist dat je niet meer samen mag komen. De KNVB zet daarmee ook per direct alle competities in Nederland stop. Geen kampioen, geen degradanten. Nu, ruim zes maanden later werd er eindelijk weer afgetrapt voor het nieuwe seizoen 2020/2021 in de Tweede Klasse G. Op sportpark Grasbroek stonden Sporting Heerlen en GSV’28 tegenover elkaar in speelronde 1.

Defensieve fout zorgt voor snelle voorsprong voor GSV’28.De wedstrijd was pas vijf minuten onderweg wanneer GSV’28 aanvaller Steef Nijsten de bal op rand zestien meter zo in zijn voeten kreeg geschoven. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde zo voor de snelle voorsprong voor de uitspelende ploeg. In de eerste helft wist Sporting Heerlen geen vuist meer te maken. De ploeg was erg slordig en miste stootkracht in de duels. GSV’28 kreeg wel nog een grote kans omdat er niet goed werd opgelet door de Sporting Heerlen defensie. Keeper Rik van Winkelhof wist redding te brengen op de inzet en zo was de ruststand 0-1.

Sporting Heerlen komt sterker uit de kleedkamer dan GSV’28. Na de rust kantelde de wedstrijd. GSV’28 werd slordiger en Sporting Heerlen werd gevaarlijker en gevaarlijker. Er zijn twintig minuten gevoetbald in de tweede helft wanneer Liam Vente aanlegt voor een vrije trap op de hoek van de zestien meter. Hij bewees met zijn vrije trap op de paal vorige week al over een goede trap te beschikken. De bal raakte deze keer echter niet de paal, maar vloog over de keeper heen in de verre kruising. Zo stonden de ploegen na 65 gespeelde minuten weer op gelijke hoogte. Twintig minuten later was het weer dezelfde Liam Vente die vanaf ongeveer dezelfde plek het doel onder vuur nam. In eerste instantie werd de bal nog door de doelman gekeerd. Maar helaas voor de doelman stond Demsey Dowson op de juiste plek en wist hij in de rebound de 2-1 binnen te schieten. In de laatste minuut kreeg Sporting Heerlen ook nog een penalty nadat er vastgehouden werd op rand zestien. Er volgde ook nog een rode kaart wegens commentaar op de leiding, GSV’28 eindigde de wedstrijd dus met tien man. Demsey Dowson wist de penalty echter niet te verzilveren, de bal verdween rechts naast het doel en zo bleef het bij 2-1 voor Sporting Heerlen.

Sporting Heerlen naar Geleen, GSV’28 ontvangt ploeg uit Eygelshoven. In speelronde 2 die afgewerkt wordt op zondag 27 September reist Sporting Heerlen af naar Geleen voor de uitwedstrijd tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem. GSV’28 gaat op zoek naar de eerste driepunter in de thuiswedstrijd tegen Laura/Hopel combinatie.

Geschreven door: Niek Crombach en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno