*Dames Bekkerveld winnen eerste competitiewedstrijd!*

Op de laatste zonovergoten nazomerse zondag was het eindelijk zover: de start van het nieuwe seizoen!
Hier hebben we maanden naartoe mogen werken. De voorbereiding verliep goed, de nieuwe speelsters hebben laten zien ook daadwerkelijk aanwinsten te zijn, we zijn ongeslagen door in de KNVB-beker, dus ja: laat het echte werk maar beginnen!

Om 11.00u fluit de scheidsrechter voor het begin, de bal rolt..We starten fel en proberen, zoals door de trainer aangegeven, hoog druk te zetten. Dit resulteert in de 2e minuut in de 1-0: Kelly zet uitstekend druk, geeft de bal aan Lisa die beheerst afmaakt.
De eerste helft speelt zich vooral op de helft van Udi’19 af.. we geven geen kans weg, maar missen er wel een handjevol. De score bij rust had een stuk hoger kunnen en moeten uitvallen maar het bleef bij de 1-0..

Na rust een totaal ander spelbeeld, veel slordiger en onrustiger. De linies te ver uit elkaar, een middenveld dat het moeilijk belopen kreeg, een felle tegenstander die de duels en tweede ballen steeds vaker wist te winnen.
Toch komen we in de 60e minuut op 2-0 door een perfect genomen vrije trap van Kelly. Vijf minuten later valt de 2-1 voor Udi’19… een domper, vooral omdat we totaal niet meer in de wedstrijd zitten.
Gelukkig bezitten we naast voetballend vermogen ook een redelijke portie vechtlust.. er wordt gestreden voor elke bal, meter, elkaar… voetballend ziet het niet uit, maar effectief blijkt het wel te zijn, want in de 87e minuut maakt Lisa de bevrijdende 3-1 na goed voorbereidend werk van Raisa.

De eerste 3 punten zijn binnen, zwaarbevochten en niet met het voetbal dat we de afgelopen maanden hebben gespeeld.. maar de punten zijn het enige dat uiteindelijk telt!

De reactie van de trainer na afloop: ‘’Een wedstrijd met 2 gezichten. Ik ben redelijk tevreden over de 1ste helft, de 2e helft ging voetballend gezien moeizaam en ik heb genoeg verbeterpunten gezien. Dit soort wedstrijden hebben we nodig om onze doelen te behalen en ons spel te verbeteren. Het seizoen is nog lang. Maar deze punten zijn binnen”.