Hoofdmenu

Duurzaam omgaan met water? Een regenton helpt!

 

Vanwege de grote animo voor de actie in 2019 heeft de gemeente Gulpen-Wittem besloten de regentonnen actie te verlengen. Dit jaar en in 2021 en 2022 kunnen bewoners van onze gemeente zich melden voor 1 gratis regenton. In 2020 zijn er 552 tonnen beschikbaar. De actie wordt ook in 2021 en 2022 voortgezet. 

Een meevaller voor bewoners en het milieu .De actie zou aanvankelijk inhouden dat bewoners van Gulpen-Wittem een fikse korting krijgen op de regenton. Maar door grote afname valt de prijs per ton zoveel gunstiger uit dat we de tonnen daardoor gratis kunnen aanbieden.

Wethouder Jos Last: “De gemeente laat dit voordeel graag helemaal ten goede komen aan de bewoners. Bewoners die regenwater hergebruiken leveren namelijk een positieve bijdrage aan het milieu en de zorg voor ons bijzondere landschap. Daarom stimuleren we het gebruik van een regenton op deze manier graag.”

Hoe organiseren we het? Bewoners van Gulpen-Wittem met interesse voor een regenton kunnen zich digitaal aanmelden bij de gemeente. Binnenkort maken we via de gemeentelijke kanalen bekend vanaf wanneer en hoe dat kan. Vervolgens ontvangen de eerste 552 bewoners die zich aanmelden een bewijsstuk waarmee ze de regenton af kunnen halen. Dit gebeurt in verband met Corona lokaal bij Opreij in Margraten en gefaseerd, om de reis kort te houden en drukte aan het uitgiftepunt en een verkeerschaos te voorkomen.

Regenwater anders duurzaam afkoppelen? Daar is ook subsidie voor beschikbaar. Bewoners die regenwater op een andere manier willen afkoppelen van de riolering kunnen een subsidie aanvragen voor het duurzaam afkoppelen van regenwater. Meer informatie is te vinden op onze website: www.gulpen-wittem.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno