Ondertekening lokaal Sportakkoord en kick-off JOGG Voerendaal!

Gisteren ondertekenden diverse Voerendaalse sportaanbieders en maatschappelijke organisaties het Sportakkoord Voerendaal. Nadat de eigenlijke ondertekensessie op 1 april niet door kon gaan werd er in twee sessies alsnog coronaproof stilgestaan bij deze mijlpaal.

 

Sportakkoord. In juni 2018 sloot Minister Bruno Bruins van Sport samen met gemeenten, provincies, sportbonden, maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Met het Nationaal Sportakkoord wordt de oproep gedaan om lokaal aan de slag te gaan met een sportakkoord. In de gemeente Voerendaal is daarom in januari en februari met verenigingen, sportaanbieders en maatschappelijke partners gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Dit heeft geresulteerd in een concreet programma met ambities en acties. Om de ambities en acties van het Sportakkoord te borgen is het Sportplatform Voerendaal opgericht. De gemeente en de sportformateur hebben de complimenten gekregen vanuit de landelijke organisatie vanwege de concreetheid van het akkoord en de wijze waarop de ambities geborgd worden. Dit is een voorbeeld voor andere Sportakkoorden.

Hart voor Voerendaal staat voor alles rondom sporten, bewegen en positieve gezondheid in Voerendaal. De website www.hartvoorvoerendaal.nl is in de afgelopen maanden ontwikkeld tot een platform voor sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke partners. Dit naar aanleiding van een nadrukkelijk wens in het Sportakkoord Voerendaal. Hier vindt u onder andere een sportkaart en een agenda waar sportaanbieders in Voerendaal gebruik van kunnen maken.

Jongeren op gezond Gewicht.Tevens werd tijdens de ondertekening van het Sportakkoord Voerendaal officieel afgetrapt met de JOGG aanpak (Jongeren op gezond gewicht) in Voerendaal. JOGG zet in op het bevorderen van een gezondere leefstijl onder jongeren in de breedste zin van het woord. Wethouder Ruud Braun ontving daarom van JOGG regisseur Anouk Bisschops het officiële JOGG bord.

Kijk voor meer informatie op www.hartvoorvoerendaal.nl. Neem voor vragen contact op via sporten@voerendaal.nl

Foto Gemeente Voerendaal

Geef een reactie