Eerste overwinning van HC Nova dames 1 is binnen en die smaakt naar meer !

Afgelopen zondag stond alweer de 2e thuis wedstrijd tegen SON op het programma. Na 3 moeizame wedstrijden met heel veel kansen en helaas weinig doelpunten werd het weer eens tijd om 3 punten te halen. Het doel van vandaag was dus ook de tactiek vasthouden van de vorige weken en ons zelf belonen door het afmaken van onze kansen.
Na het fluitsignaal belandde de bal al snel bij Son, we hielden het veld klein maar helaas door het niet houden van afstand kregen we al snel een strafcorner tegen. Son benutte deze kans met een mooie sleeppush hoog in het net. Na 2 minuten stonden we dus helaas 0-1 achter, maar we lieten onze kopjes niet hangen. Achterin stonden we goed en durfden de bal rond te spelen. Al snel beloonde we ons zelf door een strafcorner te behalen. Deze werd afgerond met een mooie slag van Laura, 1-1. Met deze tussenstand gingen wij het tweede kwart in. Tijdens de korte bespreking werden er nog wat tips gegeven en we gingen weer met volle moed tegenaan. Na een mooie onderschepping en een pass op Laura wist zij de cirkel van Son te bereiken. Met een goeie actie wist ze langs de keeper te komen maar helaas werd deze mooie aanval niet beloond.
Enkele minuten later kregen we weer een Strafcorner tegen maar door een mooie redding van Fabiënne bleef de tussenstand 1-1. We bleven goed combineren en dit werd ook beloond. Inez Renne wist weer eens via de rechterkant met een hoge snelheid in de cirkel te komen en de bal voor te geven. En deze bal werd er mooi ingeslagen door Kaja. 2 minuten voor rust kregen wij nog een strafcorner die we helaas niet konden benutten. Dus gingen wij met tussenstand 2-1 de rust in. We stonden goed te spelen en maakten onze kansen af, waardoor met veel vertrouwen de tweede helft in gingen. Helemaal klaar ervoor onze eerste overwinning binnen te slepen.
We begonnen de tweede helft sterk en fel. Door weer een mooie aanval bereikte Laura de cirkel. Ze sloeg een bal met naar backhand richting het doel waar gelukkig Inez Musso stond en tot haar eigen verbazing de bal erin tipte, 3-1.
Enkele minuten later kregen we weer een strafcorner. Laura sloeg een mooie bal richting het doel die helaas eruit werd gehouden door de keepster, deze bal kwam bij Kaja die ook nog een poging waagde. Helaas stond de keepster van Son weer op de juiste plek en hield deze bal dus ook tegen. Son probeerde weer op te bouwen maar als snel werd de bal weer onderschept. Deze bal kwam bij Kaja terecht en ze versnelde richting het doel. Ook kaja ging de keepster bijna voorbij maar helaas ging deze bal er dus niet in. Het 3e kwart was nu ook voorbij met als tussenstand 3-1. Het doel voor het laatste kwart was dus deze voorsprong niet uit handen te geven en de focus te houden tot de laatste minuut. Zo begonnen we het 4e kwart dus ook weer sterk en kwamen we al snel in de cirkel door een mooie actie over rechts van Inez Renne. Zij wist de bal voor het doel langs te spelen waar Kaja de bal nog van richting wist te veranderen en dus een speelster van Son de bal met een beetje pech het doel in trapte, 4-1. Naarmate het 4e kwart vorderde zakten we een beetje in en raakten we vermoeid. Zo wist Son nog enkele kansen en strafcorners te creëren die gelukkig niet werden afgemaakt. Met dus als eindstand 4-1 !!!
foto dames 1 van HC Nova

Onze eerste overwinning is binnen en die smaakt naar meer ! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Horst Dames 1 op de planning, waar we weer 3 punten mee naar huis willen nemen. Bedankt voor al het support en tot 11 oktober bij onze volgende thuiswedstrijd tegen Goirle Dames 1.