Hoofdmenu

Aod òp Nuj ON TOUR

Met 12 mini-optredens de regio Parkstad en de wijken in

De 2020 editie van wordt anders dan anders. Door corona gaan we geen groot pleinfeest organiseren. Maar we gaan ook niet stilzitten. Juist in deze tijd hebben mensen behoefte aan verbinding en daarnaast vinden wij het overbrengen van onze carnavalscultuur erg belangrijk. Daarom hebben wij een veilig alternatief bedacht: Aod òp Nuj ON TOUR. Met bekende Limburgse carnavalsartiesten en 12 pop-up concerten trekken wij door Parkstad.

Op dinsdag 10 november verzorgen wij overdag op 12 locaties mini-optredens. Vanuit Heerlen bezoeken we scholen en verzorgingstehuizen in Heerlen en Parkstad om jong en oud te verrassen. Telkens treden drie verschillende carnavalsartiesten op voor een klein publiek. Dat levert een hele andere sfeer op dan normaal bij Aod òp Nuj met duizenden bezoekers op één groot plein. Door de kleinschaligheid wordt de sfeer veel intiemer en betrekken wij jong en oud.

Veiligheid staat voorop.Vrijwilligers en sponsoren van Aod òp Nuj hebben enthousiast op dit plan gereageerd, net als de gemeente Heerlen. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels zodat we een veilige reeks mini-concerten organiseren. En daar maken we ook echt werk van met 1,5 meter afstand en andere veiligheidsmaatregelen. Veiligheidsmensen zien erop toe dat alles binnen de regels en veilig verloopt. De locaties maken wij vooraf niet bekend. Niet alleen omdat wij de mensen willen verrassen maar vooral omdat wij geen extra publiek willen trekken en daarmee de veiligheid in gevaar komt. Organisaties zoals scholen en instellingen zijn vooraf door ons geïnformeerd en betrokken.

Zonder artiesten geen concerten.Bijna alle door ons benaderde carnavalsartiesten hebben enthousiast gereageerd en zij hebben hun medewerking toegezegd. Op het ON TOUR affiche staan: Beppie Kraft, Big Benny, Marleen Rutten, Frits Pelt, Dörpsgekke, Paul&Leo, Danny Pouwels, Frans Croonenberg, Fiorenza, Vee&Dee en Sjpringlaevend. Zij willen helpen om jong en oud in Parkstad te verrassen om samen een paar mooie momenten te beleven bij de aftrap van een heel speciaal carnavalsseizoen.

Live te volgen.Op 10 november is Aod òp Nuj ON TOUR via verschillende media te volgen. Via Facebook van Aod op Nuj zenden wij overdag regelmatig (live) beelden en video impressies uit van de concerten. Carnavalsradio zendt een deel van de dag een live radioverslag uit op hun eigen frequentie. En natuurlijk hopen wij dat ook de Limburgse media aandacht besteden aan deze speciale editie. Kijk op de social media van Aod òp Nuj voor actuele informatie.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »