Na de zware nederlaag tegen kampioenskandidaat Sportclub ’25 was er vorige week al een teken van herstel in Landgraaf en dit herstel zette zich vandaag door tegen FC Kerkrade West.De  bezoekers waren begonnen met twee kleine zeges en kwamen dus vol vertrouwen naar de Heerlerbaan, maar RKHBS had midweeks nog een onverwachte versterking gekregen in de persoon van Roy en verder was Toine na zijn vakantie ook weer van de partij. Dit alles had er toe geleid dat van de 10 spelers die vorige week bij het laatste fluitsignaal nog op het veld stonden er nog 2, zegge TWEE, aan de aftrap stonden.

Zo begon het duel, helaas zonder toeschouwers om de klok van 11.00 uur en al snel werd duidelijk dat er een enorme rust in het team geslopen was. Er werd heel keurig gecombineerd, balletje breed, balletje terug; het zag er gewoon goed uit.De bezoekers waren echter ook met de beste bedoelingen naar Heerlen gekomen en zo ontspon zich een heel aardig duel om te kijken zonder dat beide keepers in actie hoefden te komen.

Het wachten was op een eerste kans die het duel zou laten ontbranden; net voor het half uur kwam dit moment toen Yannick een mooie lob zag uiteenspatten op de lat en de keeper goed kon redden op de rebound van Delano.De thuisclub schakelde nu een tandje bij en toen ging het plots snel. Een minuut later was er een vrije schietkans voor weer Yannick maar de keeper ranselde de bal uit zijn goal.Amper een minuut later kreeg RKHBS een vrije trap op randje 16 en waar iedereen een kromme bal in de verre hoek verwachtte was het Delano die de korte hoek vond; de paal rolde via de paal en de keeper over de lijn, we zullen het doelpunt maar op Delano schrijven.

De beer was nu los en nog geen minuut later had Robin een voorzet van Delano moeten/kunnen binnenlopen maar zijn sprong, over de bal en in de goal, had absoluut niet misstaan bij een aflevering van Te land, ter zee en in de lucht.Van de bezoekers had het team nog niks te vrezen maar na 33 minuten maakte Axel in de goal een klein foutje door een vrije trap los te laten, waarna de rebound, tot opluchting van ieder met een rood-wit hart, via de paal over de achterlijn verdween.Dat Axel een groot talent is bewees hij net voor rust toen hij een vlammend schot knap onder de lat kon wegtikken.Zo was het bij rust 1-0 en was er nog niks beslist, want het team speelde zoals gezegd heel aardig maar liet ook de tegenstander teveel voetballen.

Na een kwartier in het tweede bedrijf was er dan het foutje dat altijd een keer gebeurd in een wedstrijd; onnodig balverlies op het middenveld, verkeerd instappen in de verdediging en de bal lag achter Axel in het netje.FC Kerkrade West heeft een goed georganiseerd team maar wel met wat oudere spelers en dit zou toch wel de doorslag geven in het laatste half uur.De opbouw van achteruit moest eruit gehaald worden en daarvoor ging ik over op een 4-3-3 systeem.Timo ging in de spits spelen om als aanspeelpunt te fungeren en om de opbouw te verstoren; dit zorgde al direct voor meer druk naar voren en het was aan goed keeperswerk te danken dat Roy niet kon scoren via een vlammend schot en een rebound via het hoofd. De thuisclub nam het heft nu volledig in handen en de kansen regen zich aan elkaar: Roy, Delano en Yannick hadden echter het vizier niet juist afgesteld en dachten bij een wedstrijd uit de NFL beland te zijn.

Timo had nog andere culinaire verplichtingen en verliet het veld na 15 minuten beuken weer waardoor Alex doorschoof naar de spits. Nu had ik met Alex, Roy, Delano en met Roy op “10” vier spelers die allemaal een goal kunnen maken, voorop staan. En net als vorige week had ik als coach weer het geluk dat deze omzetting goed uitpakte. Alex draaide in de 80e goed weg en haalde hard uit met zijn linker. Via tussen wat benen verdween de bal achter de keeper en stond RKHBS weer op voorsprong. Drie minuten later was er de beslissing toen Delano de bal na een afgeslagen aanval keurig terug legde op Roy die vanaf randje 16 hart kon uithalen. Zo behaalden de boys de eerste zege van het jaar. Behaald met goed voetbal en dit geeft de burger moed voor het seizoen.