Direkt na de aftrap scoort Dajana Cvijanovic van WDZ de 0-1 na een voortreffelijke assist van Esmée Muijrers.Dit was eigenlijk tekenend voor het spelbeeld van de eerste helft – met de wind in de rug was WDZ dominant.Heel veel balbezit – goede combinaties en vele kansen werden gecreëerd.

UOW werd goed onder druk gezet en kwamen er niet aan te pas. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Isabelle Stommen. Na een goede combinatie verraste ze de keeper van UOW met een lob van zo’n meter of 30.Het werd 0-3 door Esmée Muijrers die haar harde werken hiermee bekroonde.Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien.UOW kwam nu met de wind mee beter uit de startblokken.WDZ werd slordig in de passing en miste scherpte voor het doel.De spitsen verzuimden om beurten om de wedstrijd definitief op slot te gooien.UOW kreeg steeds beter grip op de wedstrijd en dat resulteerde ook in een paar halve kansen die of slecht werden ingeschoten of uitstekend gepareerd werden door de keeper van WDZ.Uiteindelijk werd door Michelle Rijsmus de verdiende 1-3 aangetekend.