Onder toch wel tegenvallende publieke belangstelling begonnen LHC en Sporting Heerlen om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Peeters aan de derde competitiewedstrijd. De supporters van met name Sporting Heerlen, die de wedstrijd achter het hek moesten volgen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hadden een leuke middag. Sporting Heerlen won namelijk met 2-6.

Na een afwachtend begin waarin LHC de betere ploeg was kwamen ze tot twee keer toe op voorsprong door aarzelend verdedigen van Sporting Heerlen (1-0, een schitterend lobje in de lange hoek en 2-1, mooie aanval, droog afgerond) was het de schitterende vrije trap in de kruising van Teun van Loo die de 2-3 betekende en het startsein gaf voor een oppermachtig Sporting Heerlen om LHC over de knie te leggen.

Het liep verder uit naar 2-6 en als men iets minder slordig was geweest in de eindpass had er nog veel meer ingezeten. De overige doelpunten van Sporting Heerlen werden gemaakt door Tom Hajjaji, 2 keer Wesley van Dijk en 2 keer Demsey Dowson.

Al met al een verdiende en mooie overwinning waardoor Sporting Heerlen op 9 punten uit 3 wedstrijden komt en samen met Sportclub ’25 de ranglijst aanvoert.

Door Niek Crombach en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie