Voor zover er na 2 wedstrijden reeds over een topper gesproken kan worden, kwam de nummer 2 van de ranglijst (Eikenderveld) op bezoek bij nummer 1 (RGLVC). De mannen van trainer Tayeb Labyed wisten dat men bij een overwinning alleen aan kop zou staan met 9 punten uit 3 wedstrijden. Echter, indien Eikenderveld er met de overwinning vandoor zou gaan, zouden zij de nieuwe koploper zijn. Van Eikenderveld is bekend dat het over een aantal vaardige spelers beschikt, doch vanaf het startsignaal was echter duidelijk dat RGLVC de punten in eigen huis wilde houden. RGLVC speelde niet groots, maar wel vanuit een goede organisatie waardoor er bijna geen kansen werden weggegeven. Daarentegen werd er in de eerste helft ook niet veel gecreëerd.

Dat beeld veranderde in de tweede helft toen Biagio Franssen binnen de lijnen kwam. Daar waar de keeper van Eikenderveld eerst nog een afstandsschot van Kevin Savelberg uit de kruising wist te ranselen, was het diezelfde Kevin Savelberg die niet lang daarna na prima voorbereidend werk van Biagio Franssen de 1-0 wist aan te tekenen met een mooie volley. Toen de prima leidende scheidsrechter een kwartier voor tijd de bal op de stip legde voor een overtreding, was het aanvoerder en topscoorder Jelle Teheux die de 2-0 eindstand op het bord bracht. Al met al was het zeker geen goede wedstrijd, maar desondanks bleven de punten verdiend in Vaals.

Volgende week zondag, 11 oktober, speelt RGLVC de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Kakertse Boys. Aanvang 14.30 uur.