Op zondagmiddag 4 oktober stond de eerste ‘kraker’ van het seizoen op het programma voor FC Landgraaf. Thuis werd SC Jekerdal ontvangen. Allebei de ploegen hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen en dus kon een van de twee ploegen zelfstandig koploper worden. Het bleek een open wedstrijd te worden die overschaduwd werd door enkele vervelende momenten.

Wat volgde was een zeer open eerste helft waar al vroeg gescoord werd. In de 10e minuut floot de scheidsrechter voor een discutabele overtreding van Jelle Reumkens aan de zijkant van het veld. Uit de vrije trap die volgde werd door Jekerdal gescoord middels een kopbal. Daarna was het Landgraaf dat enkele keren gevaarlijk werd via de zijkanten. De eerste serieuze kans op de 1-1 die volgde was voor Raul Erkens. Na een goeie aanval werd de bal in het midden naar Mart Senden gespeeld die hem vervolgens breed gaf op Raul. Zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Dit bleek een voorbode voor de 1-1. In de 43e minuut kreeg FC Landgraaf namelijk een vrije trap op de rand van de 16. Bryan Schachtschneider krulde de bal prachtig richting de lange hoek. De bal belandde op de paal maar, de net ingevallen Rick Schmitz voor de geblesseerde Daan Dela Haije, was scherp en tikte in de rebound de 1-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft zakte FC Landgraaf iets meer in en probeerde fouten bij de tegenstander af te dwingen. Er gebeurde niet heel veel totdat ineens de wedstrijd werd overschaduwd door een blessure van Jasper Braad. Hij werd per ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht (update: Jasper heeft niks gebroken en niks gescheurd maar wel een serieuze kneuzing en is naar verwachting enkele weken uit de roulatie). Daarna volgde nog een serieus incident. Een speler van Jekerdal maakte een natrappende beweging en werd met rood van het veld gestuurd. FC Landgraaf probeerde vervolgens nog jacht te maken op de 2-1 maar verzuimde te profiteren van het overwicht en ging slordig om met de ruimtes. Al met al een terechte 1-1 einduitslag en een wedstrijd die beslist is door standaardsituaties en vele randzaken.

Tekst: Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen