Hoofdmenu

Gemeente Simpelveld viert de liefde

 

Met die woorden feliciteert burgemeester Richard de Boer namens het college van B&W alle jubilerende huwelijksparen in gemeente Simpelveld. En dat zijn er in 2020 nogal wat. Bij elkaar opgeteld worden er dit jaar maar liefst 4010 huwelijksjaren gevierd: 53 gouden huwelijksparen,15 paren die 60 huwelijksjaren vieren, 6 paren die 65 jaar getrouwd zijn en 1 echtpaar dat al 70 jaar lief en leed met elkaar deelt.

 

Elk jaar in november worden die jubilerende echtparen uitgenodigd voor het Gouden Paren Concert, verzorgd door een van de muziekgezelschappen van gemeente Simpelveld. Zoals dat met veel activiteiten gaat, gooit ook hier Corona roet in het eten. Vandaar dat het college van burgemeester en wethouders een alternatief heeft bedacht.

Deze week worden bij alle jubilarissen een bos bloemen en een bon voor een lekkere vlaai bezorgd. De bruidsparen die in Simpelveld wonen, krijgen bloemen en vlaaibonnen van ondernemers uit de kern Simpelveld. Bruidsparen uit Bocholtz krijgen die juist van ondernemers uit de kern Bocholtz. Burgemeester Richard de Boer: “We willen een toost uitbrengen op de liefde. Liefst hadden we dat samen met alle echtparen gevierd. Nu dat niet kan, feliciteren we noodgedwongen op afstand, maar niet minder van harte. Mede onder verwijzing naar het landelijke project ‘Aandacht voor elkaar’ zijn we tot deze invulling gekomen. We wensen alle echtparen toe dat ze nog vele jaren samen mogen genieten in goede gezondheid en geluk.”

Gisteren kreeg het echtpaar Senden-Paffen uit Simpelveld, binnenkort 60 jaar getrouwd, een bloemetje aangeboden door burgemeester Richard de Boer.

Overigens wordt er toch een serenade gebracht door Harmonie Sint Caecilia uit Simpelveld. De opnames zijn afgelopen zondag gemaakt tijdens een repetitie van de harmonie. Het mini-concert wordt op zondag 1 november uitgezonden via facebook: www.facebook.com/harmoniesimpelveld/. De gemeente zet het filmpje op een cd die bij alle echtparen thuis wordt bezorgd.

Foto Gemeente Simpelveld« (Vorig nieuwsbericht)