Hoofdmenu

Houd moed en steun elkaar

 

Wie had vorig jaar kunnen bevroeden, dat we in 2020 met een wereldwijde besmettelijke ziekte te maken zouden krijgen? Het is niet te bevatten welke invloed het Coronavirus op ons heeft. De één krijgt te maken met het virus zelf, de ander heeft moeite zijn onderneming draaiende te houden en een derde ziet zijn hele sociale leven beperkt tot een kleine kring.

Het is in vele opzichten een zware tijd. Het blijft onnatuurlijk om afstand te houden en geen handen te schudden. We missen de gezelligheid, het contact. Met de stijging van het aantal besmettingen de afgelopen tijd zijn de maatregelen behoorlijk aangescherpt. Die treffen nu vooral onze horecaondernemers. Dat is zwaar en voelt wellicht ook wat onrechtvaardig omdat de ondernemers hard gewerkt hebben om aan alle maatregelen te voldoen.

Ik begrijp dat het steeds lastiger wordt om de maatregelen vol te houden. Maar ik vraag u: houd moed en steun elkaar in deze moeilijke tijd. Laat nabijheid voelen, steun onze horecaondernemers door bijvoorbeeld eens een maaltijd af te halen, draag het mondkapje, heb aandacht voor elkaar. Dat kunnen we in Kerkrade!

Petra Dassen-Housen,
uw burgemeester

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno