FORTUNA SITTARD LAAT OVERWINNING UIT HANDEN GLIPPEN

Zondagavond heeft Fortuna Sittard met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. De Sittardse formatie leek in Drenthe de eerste uitoverwinning in lange tijd te boeken, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met één punt. Door doelpunten van Sebastian Polter en Lisandro Semedo ging Fortuna Sittard immers met een 2-0 voorsprong de rust in. Een teleurstellend eerste kwartier na de pauze kostte de gasten de eerste driepunter van het seizoen.

In de openingsfase domineerde de thuisclub. De ploeg van coach Dick Lukkien kreeg ook enkele mogelijkheden, Fortuna Sittard doelman Alexei Koselev hoefde echter niet in actie te komen. Na 18 minuten kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Na slecht uitverdedigen aan de kant van FC Emmen kwam Lisandro Semedo in balbezit. Hij bediende Sebastian Polter, die bleef oog in oog met doelman Dennis Telgenkamp koelbloedig: 0-1.

Vijf minuten later verdubbelde Semedo de voorsprong. Met een fraai schot verschalkte hij de iets te ver uit zijn doel staande Telgenkamp: 0-2. Ook de thuisploeg kreeg in deze fase kansen op een treffer, middenvelder Simon Tibbling verscheen vrij voor keeper Koselev. De lange doelman voorkwam een snelle tegentreffer. Een kopbal van Michael de Leeuw ging net naast en Koselev had even later een prachtige redding in huis op een inzet van Anco Jansen. Fortuna Sittard noteerde nog een derde kans in de eerste helft, Zian Flemming verscheen na een combinatie met Polter in kansrijke positie. Telgenkamp voorkwam met zijn voeten een derde doelpunt.

Na rust verhoogde FC Emmen de druk op het doel van Fortuna Sittard. Binnen het kwartier kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Beide treffers werden vanaf de linkerkant voorbereid door verdediger Caner Cavlan. In eerste instantie profiteerde Nikolai Laursen en enkele minuten later was het De Leeuw die de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 2-2.

De thuisclub was daarna niet bij machte om door te drukken, lange tijd waren de kansen over en weer schaars. Vier minuten vóór tijd scoorde invaller Emil Hansson de derde Sittardse treffer, het doelpunt werd echter vanwege buitenspel geannuleerd. Het was millimeterwerk. In de slotfase was Fortuna Sittard nog enkele keren dicht bij een treffer via opnieuw Hansson, Flemming en Polter. Aan de stand veranderde echter niets meer.