Hoofdmenu

Roda JC Kerkrade verliespartij tegen koploper Cambuur in Leeuwarden

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond geen punten over gehouden aan het treffen met koploper SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden was in eigen huis met 3-0 te sterk. Om precies 21.00 uur bracht Roland Alberg de bal aan het rollen in het Cambuur Stadion. Hoofdtrainer Jurgen Streppel had een basisplaats ingeruimd voor Jordy Croux, Erik Falkenburg zat niet bij de wedstrijdselectie in verband met een lichte blessure. Roda JC zette vanaf het eerste fluitsignaal vroeg druk op de Friese verdediging. Een eerste poging van Pflücke vloog nog meters over, waarna een volley van Alberg recht op doelman Stevens afging. Die had de bal uiteindelijk klemvast.
Toch wist de thuisploeg in deze fase – uit het niets – op voorsprong te komen. Bakker onderschepte de bal in eerste instantie nog, maar toch kwam deze plots voor de voeten van spits Mühren. De topscorer van afgelopen seizoen liet deze kans niet liggen en zette na elf minuten de 1-0 op het scorebord. In de minuten hierna golfde het spelbeeld op en neer. Beide ploegen kwamen vaak door tot het zestienmetergebied, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een dik halfuur spelen onderschepte Schmidt de bal, waarna Mühren niet zelfzuchtig was maar de bal breed legde op de vrijstaande Korte. De nummer 11 van Cambuur wipte de 2-0 vervolgens over doelman Santos heen.

Aanvoerder Luijckx bleef na rust achter in de kleedkamer. Michalis Ioannou was zijn vervanger. Na amper twee minuten voetballen zorgde miscommunicatie in de verdediging voor een derde doelpunt voor de thuisploeg. Vossebelt gaf een steekpass door het centrum, maar zowel Santos als Lambrix rekenden hier niet op. Hierdoor kon Antonia de bal eenvoudig oppikken en binnen schieten, 3-0.

Lambrix kreeg na 70 minuten spelen een grote kans op een treffer. Hij tikte een vrije trap naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant van het veld kreeg Mühren de kans op de vierde Cambuur-treffer, maar Santos zat er goed bij. Enkele minuten later kreeg oud Roda JC’er Mitchel Paulissen zijn tweede gele kaart van de avond waardoor Cambuur met tien man verder moest. In de slotfase van het spel kregen beide ploegen nog wat kansen, maar deze werden niet bekroond met een doelpunt.

Op woensdag 28 oktober speelt Roda JC Kerkrade in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker de derby tegen Fortuna Sittard. Om 21.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het Parkstad Limburg Stadion.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno