Investeren in sociaal en duurzaam Voerendaal

Voerendaal’ wordt in de begroting 2021-2024 recht gedaan. Het accent in deze begroting ligt op investeren en dan wel op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid en bereikbaarheid.

Meer dan 25 miljoen is meerjarig gereserveerd voor investeringen in onder andere de Open Club Klimmen en de schoolomgeving in Ransdaal en Ubachsberg, de infrastructuur, zoals de nieuwe fietsverbinding Parkstad-Heuvelland, aandacht voor vergroening en wateroverlast. Daarnaast zien wij grote uitdagingen rondom duurzaamheid en anticiperen we op de verplichtingen die voortkomen uit de Regionale Energie Strategie (RES).

Wethouder Ruud Braun: “Ik ben trots op onze begroting, waarin we aan vrijwel alle speerpunten uit het Raadsakkoord gehoor geven. Er ligt een beleidsrijke begroting voor die meerjarig sluitend is. We hebben door prioritering en slimme investeringen onder andere het voorstel aan de raad gedaan om de verwachte stijging van de OZB belasting van 5%, te verlagen naar 3%. Daarnaast hebben we in de periode 2018-2020 ruim 2,7 miljoen aan cofinanciering binnengehaald, waardoor we onze ambities kunnen realiseren en onze financiële positie onverminderd sterk blijft.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie