Afbraak voormalige woonflat Zuyderland Heerlen officieel van start

Woensdagmiddag is op het terrein van Zuyderland Heerlen – doormiddel van een zogenaamde ‘eerste knip’ in het gebouw –  de sloop van de vroegere woonflat (verpleegstersflat) gestart. Het gebouw was tot vorig jaar nog in gebruik voor diverse kantoorfuncties. De afbraak zal naar verwachting anderhalve maand gaan duren.

Een van de laatste Zuyderlandmedewerkers die nog in het gebouw werkte, mocht symbolisch het eerste deel van het gebouw stuk knijpen.

Meer dan 50 jaar oud
De bouw van de flat vond plaats in de jaren ’60 en is vele jaren gebruikt als huisvesting voor personeel in opleiding. Het De Wever ziekenhuis, waarvan op 3 maart 1964 de eerste schop de grond in ging en dat op 2 februari 1968 in gebruik werd genomen, kenmerkte zich door een groot opleidingscentrum. Begin jaren ’90 is het gebouw omgetoverd tot kantooromgeving, waardoor het gebouw ook de bijnaam ‘Kantoorflat’ kreeg. De flat behoort door zowel haar voormalige woonfunctie als recentere kantoorfunctie tot een van de kenmerkendste gebouwen van Zuyderland. Het gebouw bepaalde, samen met het beddenhuis en de (reeds in 2008 gesloopte) Torenflats) meer dan 50 jaar het aanblik van het ziekenhuisterrein in Heerlen.

Deel je herinnering, boodschap of oude foto!
Speciaal voor iedereen die een goeie herinnering heeft aan zijn oude werkplek, vroegere woonruimte tijdens zijn/haar opleiding of gewoon het gebouw in het algemeen, is er op onze website een speciale berichtenpagina in het leven geroepen:

Plaats je verhaaltje, foto of herinnering hier! verpleegstersflat.zuyderland.nl

 

Foto PR Zuyderland

Geef een reactie