Fortuna Sittard speelt gelijk tegen PEC Zwolle

In eigen huis heeft Fortuna Sittard vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. De thuisclub kwam twee keer op voorsprong, de gasten konden echter beide keren terugkomen in de wedstrijd. Aan Sittardse zijde namen Emil Hansson en George Cox de doelpunten voor hun rekening.

Fortuna Sittard wist al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Al in de zesde minuut was de voorsprong een feit. Na een afgeslagen aanval van de gasten werd op eigen helft de snelle counter opgezet door Hansson. Hij speelde de naar de linkervleugel uitgeweken Zian Flemming aan. De ex-speler van Zwolle bediende de doorgelopen Hansson op maat, vanuit een moeilijke hoek wist deze te scoren: 1-0.

Ook na de snelle openingstreffer was Fortuna Sittard de gevaarlijkere ploeg. Cox testte binnen enkele seconden Zwolle doelman Michael Zetterer tot twee maal toe en Flemming mikte vanaf de rand van het strafschopgebied de bal recht in de handen van de Zwolse doelman. Na een half uur spelen kreeg Fortuna Sittard binnen enkele minuten tijd twee tegenslagen te verwerken. Eerst kon aanvoerder Jorrit Smeets niet verder, zijn vervanger was Samuel Moutoussamy. Even later was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van Immanuel Pherai van het tot toen niet gevaarlijke Zwolle werd door Fortuna verdediger Jaroslaw Jach uiterst ongelukkig in eigen doel verlengd: 1-1.

In de extra tijd van de eerste helft kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. Cox haalde van 20 meter uit, via de vertwijfelend graaiende handen van keeper Zetterer verdween de bal in het doel: 2-1. Voor verdediger Cox na de twee treffers tegen Ajax alweer het derde doelpunt in een week tijd.

Negen minuten na rust was de nieuwe gelijkmaker van de gasten een feit. Thomas Lam schoot een vrije trap van 20 meter in de driehoek: 2-2. In het vervolg van de tweede helt was Zwolle de gevaarlijkere ploeg. Een kwartier voor tijd had Fortuna Sittard het geluk aan haar zijde toen een voorzet van Sai van Wermeskerken door spits Mike van Duinen tegen de paal werd gewerkt. Fortuna Sittard kon na rust niet meer voor veel gevaar zorgen. Een inzet met zijn hoofd van Sebastian Polter ging net over, in blessuretijd werd een schot van dichtbij van dezelfde Polter geblokt door Thomas Lam.