Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond – na een mindere periode – de Limburgse Derby tegen MVV Maastricht winnend afgesloten. Door doelpunten van Bakker en Alberg bleven de drie punten in Kerkrade. Bij Roda JC had Jurgen Streppel een basisplaats ingeruimd voor Benjamin Bouchouari. De, sinds gisteren 19-jarige jeugdspeler, viel eerder in het seizoen al eens in, maar maakte vanavond zijn officiële basisdebuut voor Roda JC. Daarnaast startte Klaasen en Goppel respectievelijk voor Vossebelt en Croux.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Roda JC. Klaasen gaf een diepte pass op Absalem waarna de linksback de bal naast het doel van Havekotte kopte. Even later stuurde Bakker de rappe Goppel weg over de flank, maar hij stond buitenspel. Pas na een kleine 20 minuten kregen ook de bezoekers een eerste mogelijkheid. Koen Kostons kreeg de bal – redelijk onverwachts – voor zijn voeten waarna zijn poging hoog over ging.

Na iets meer dan een kwart wedstrijd vertrok Goppel wederom over de rechterflank. Hij legde de bal in de zestienmeter af op Pflücke die tegen Havekotte aan schoot. De rebound was voor Serrarens maar ging via een verdediger over de achterlijn. De thuisploeg was de betere ploeg in deze fase van het duel. Dit werd na 27 minuten dan ook omgezet in een voorsprong. Goppel kopte de bal door op Serrarens die de bal controleerde en vervolgens op Bakker aflegde. Hij schoot de bal in een keer snoeihard via de binnenkant van de paal tegen de touwen, 1-0.

Ook na rust bleef Roda JC hoog drukzetten op de Maastrichtse-verdediging. Goppel creëerde zelf – op snelheid – ruimte en schoot hard op Havekotte. In de fase hierna werden de bezoekers wat sterker en creëerden ze kansen voor het doel van Santos. Met nog 20 minuten op de klok probeerde Pflücke het met een hard schot vanaf de zestien. Zijn inzet kaatste via de doelman en de paal weer terug het veld in.

In de laatste fase van het duel werd het aan beide kanten wat rommeliger waardoor kleine foutjes vaak met een overtreding gevolgd werden. Scheidsrechter Dieperink gaf in ‘slechts’ 11 minuten speeltijd vier gele kaarten, twee voor elke ploeg. In de extra speeltijd ging de bal er bij Absalem tot twee keer toe niet in. De tweede keer voorkwam Salasiwa dit door met de arm de bal te stoppen waardoor hij scheidsrechter Dieperink geen keus liet; de bal ging op de stip. Alberg bleef ook nu weer ijzig kalm en schoot zijn zevende treffer beheerst in de linkerhoek, 2-0. Hij bepaalde hiermee ook direct de eindstand waardoor Roda JC als winnaar van de Limburgse Derby van het veld stapte.

Aankomende vrijdag, 20 november, gaat Roda JC in het Goffertstadion op bezoek bij N.E.C. Nijmegen. Om 18.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Ook dit duel is – zoals gewoonlijk – te volgen via FOX Sports.