Hoofdmenu

Dutch Mountain Trail

 

Een grensverleggende, meerdaagse bergtocht dwars door Zuid-Limburg laat zien dat het avontuur ook dichtbij huis te vinden is. Dat is de Dutch Mountain Trail. De ruim honderd kilometer lange wandeltocht voert langs minder bekende en meer uitdagende paadjes in de regio, is bijna volledig onverhard en vermijdt zoveel mogelijk de bebouwing.

Eind november zal de route en bijbehorende gids officieel gepresenteerd tijdens de online editie van het Dutch Mountain Film Festival op é´n van de Seven Summits. Dit is het passende antwoord op de coronapandemie, die ons in veel activiteiten belemmert maar ons niet kan beletten de wandelschoenen aan te trekken en de paden op te zoeken. Let maar op, de Dutch Mountain Trail gaat net zo’n begrip worden als het Pieterpad, Krijtlandpad, de Eifelsteig of de Britse Coast to Coast Walk.

Ten zuiden van Sittard begint ons land te plooien. Het Zuid-Limburgse heuvelland en de uitlopers van het Rijnlands leisteengebergte zijn sinds het ontstaan van het toerisme een geliefde binnenlandse bestemming. Het lijkt hier wel buitenland, horen we vaak. Het landschap is on-Nederlands en de landsgrens is nooit verder weg dan tien kilometer. Holle wegen, steile kalkwanden, hellingbossen, weideplateaus en fraaie vergezichten versterken het gevoel in de bergen te zijn.

Voor meer informatie www.dutchmountaintrail.eu  en de gids is te koop bij boekhandels,

Overige technische gegevens:

Uitgave : Moving Mountains, november 2020
ISBN : 9-789090-336695
www.dutchmountaintrail.eu

Foto Dutch Mountain Trail(Volgend nieuwsbericht) »