Fortuna Sittard in eindfase onderuit tegen Vitesse.

Lange tijd had Fortuna Sittard zondagmiddag uitzicht op een positief resultaat in de uitwedstrijd tegen Vitesse, de nummer twee van de Eredivisie. Uit twee dode speelmomenten wist de thuisclub alsnog de winst naar zich toe te trekken: 2-0. Beide doelpunten vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd.

De ploeg uit Arnhem is aan een uitstekend seizoen bezig en heeft op de ranglijst slechts twee punten achterstand op koploper Ajax. Vitesse had echter veel moeite om Fortuna Sittard op de knieën te krijgen. Fortuna Sittard had haar zaken in verdedigend opzicht uitstekend voor elkaar. Roel Janssen vormde samen met Ben Rienstra opnieuw het verdedigende centrum, George Cox en Martin Angha waren de vleugelverdedigers.

Vitesse was de dominerende ploeg, tot echte kansen kwam de thuisclub echter niet of nauwelijks. Na een half uur spelen kwam de eerste kans voor de thuisclub, een hakbal van Bero verdween net naast het doel. Fortuna Sittard kon ook voor weinig gevaar zorgen, Zian Flemming zag een schot van grote afstand gekeerd worden door Vitesse doelman Remko Pasveer.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Vitesse drong aan, maar kon nog steeds weinig gevaar creëren. In de 66e minuut kreeg Fortuna een goede kans om op voorsprong te komen. Emil Hansson reageerde attent op een te korte terugspeelbal van Maximillian Wittek. De vleugelspeler kwam oog in oog te staan met keeper Pasveer en probeerde deze te omspelen. De Arnhemse goalie bracht echter met zijn linker been redding.

Zes minuten later kwam de thuisclub toch op voorsprong. Een hoekschop van Oussama Tannane werd door invaller Oussama Darfalou onhoudbaar voor keeper Yannick van Osch ingekopt: 1-0. Enkele minuten later bracht de keeper van Fortuna Sittard redding toen Loïs Openda vrij voor hem verscheen. Hij plukte de bal van de voeten van de aanvaller van Vitesse.

Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het opnieuw Tannane die aan de basis stond van een treffer voor Vitesse. Een vrije trap van de Arnhemse spelmaker werd door aanvaller Armando Broja snoeihard afgewerkt: 2-0. In de extra tijd van de tweede helft was Fortuna Sittard nog tot twee keer toe dicht bij een treffer. Invaller Lisandro Semedo schoot net voorlangs en Flemming zag een inzet vanaf de achterlijn net voorbij het doel vliegen.