Afzwaaiend voorzitter IVN-afdeling Beekdaelen-Nuth ontvangt Koninklijke onderscheiding

Op de foto Burgemeester Geurts en de heer Keulen. Burgemeester Geurts bedankt de heer Keulen en licht toe voor welke verdiensten de heer Keulen zijn onderscheiding ontvangt.

Afgelopen donderdagavond  ontving de heer Stef Keulen uit handen van burgemeester Geurts een Koninklijke onderscheiding. De heer Keulen ontving de onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor de natuur, met in het bijzonder zijn inspanningen op het gebied van natuureducatie, natuuronderzoek en natuurbehoud.

De heer Keulen was meer dan 35 jaar bestuurslid van de IVN-afdeling Beekdaelen-Nuth, waarvan een groot aantal jaren als voorzitter. Naast zijn rol als bestuurslid, heeft de heer Keulen dankzij zijn veldwerk onder meer de Zeggekorfslak, waarvan men dacht dat die was uitgestorven, weer op de kaart gezet. Ook heeft zijn onderzoek ertoe bijgedragen dat diverse gebieden in en rondom Nuth en Wijnandsrade aangewezen zijn tot zogenaamde Natura 2000-gebieden, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. De heer Keulen blijft ook na zijn afscheid als voorzitter, betrokken bij de IVN-afdeling Beekdaelen-Nuth.

Als oud-docent biologie heeft de heer Keulen natuureducatie hoog in het vaandel staan. Jaarlijks organiseert hij met de afdeling IVN Beekdaelen-Nuth zomerwandelingen waarbij hij vol passie uitleg geeft over bloemen en planten. Ook is hij betrokken bij de organisatie van lezingen en veldwerkexcursies voor de schoolgaande jeugd van Schimmert en Hulsberg. Eind vorig jaar werd het boek ‘De Geleenbeek; beleef de natuur in verandering’ uitgebracht. De heer Keulen schreef voor dit boek de hoofdstukken over de Platsbeek, Bissebeek en Hulsbergerbeek.

Naast IVN Beekdalen-Nuth, konden tegelijkertijd ook het Natuurhistorisch Genootschap Limburg (vanaf 2009), de Mergellandcorporatie (vanaf 1997) en de Natuur en Milieufederatie Limburg (2009-2018) op de inzet van de heer Keulen rekenen. Bij alle partijen kenmerkten de inspanningen van de heer Keulen zich door het belang van de natuur en natuurbehoud voorop te stellen.

De heer Keulen, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, en zijn echtgenote.

Foto´s Gemeente Beekdaelen

Geef een reactie