Rond 10 en 11 december ontvangen alle inwoners van Voerendaal een brief waarin we u vragen mee te denken over wonen zonder aardgas. De Nederlandse overheid wil het gebruik van aardgas immers terugdringen. Aardgas raakt op en er komt CO2 bij vrij, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook in Voerendaal denken we na over duurzame alternatieven én een tijdspad voor terugdringen van het gebruik van aardgas in onze gemeente. Zo’n tijdspad heet de Transitievisie Warmte. In de brief staat een verwijzing naar de Monitor Verduurzaming Warmte (MoVe2030). Dit is een enquête waarbij vragen gesteld worden als: – gebruikt u aardgas in huis?
– wat betekent het als de gaskraan dichtgaat?
Denkt u met ons mee? De antwoorden uit deze enquête gebruiken we bij het ontwikkelen van de uitvoeringsplannen in Voerendaal.

In de gemeente Voerendaal zijn we gestart met verschillende initiatieven. Zo zijn wij bezig met het organiseren van een Duurzaamheidsfestival volgend jaar (noteer 17 april in uw agenda!), het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed en investeren we in een educatief programma op de scholen. Wilt u hier meer over weten?
Informatie vindt u op onze website onder het kopje Projecten en Initiatieven/Duurzaamheid.

 

Geef een reactie