Zondag 13 december en zondag 20 december een “beetje bakdag” in Welten.

 

De feestdagen staan voor de deur en de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. Eigenlijk de tijd op terug te blikken op het afgelopen jaar. Ware het niet dat er niet veel terug te blikken valt. Corona heeft heel veel stop gezet en dat hebben wij natuurlijk ook aan den lijve ondervonden. In kleine groepjes is er nog wel onderhoud gepleegd aan de boomgaard en in en rond ‘t Bakkes maar de bloesemtocht, de maandelijkse bakdagen, de natuurwerkdagen en de excursies naar de Weltermolen, de Loorenhof en ’t Bakkes hebben we moeten missen.

De jaarlijkse kerstwandeling in Welten kan ook geen doorgang vinden en dat zou betekenen dat er ook geen Kerststollen gebakken zouden worden want dit is inmiddels een vast ritueel geworden. Bij de kerstwandeling horen de kerststollen van ’t Bakkes.

Om de Kerst zo maar aan ons voorbij te laten gaan konden we toch niet over ons hart krijgen en hebben besloten om op de zaterdagen 12 en 19 december weer onze inmiddels welbekende Kerststollen in ’t Bakkes va Welte te bakken en die op zondag 13 en zondag 20 december te verkopen. Als het dorp op deze zaterdagen weer vol rook hangt dan weet je in ieder geval waar dit aan ligt.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Op zondag 13 december en zondag 20 december zetten we een tafel voor de Weltermolen waarop, naast de Kerststollen (gemaakt van Kollenberger speltbloem en in de houtoven gebakken), ook de overheerlijke stroop(zeem) gemaakt van appels en peren uit onze eigen boomgaard, de laatste potjes kweeperengelei,  kweeperenchutney en walnoten  staan voor de verkoop. Alles zelfgemaakt van en met natuurlijke producten.

De opbrengst van de verkoop van deze producten wordt besteed aan het onderhoud van de boomgaard en van ‘t Bakkes. va Welte.

Als kerstdecoratie verkopen we de maretak en prachtige rode sierappeltjes uit de fruitbomen in de Loorenhof en reuze dennenappels uit de tuin van Anny en Frans. Op zondag 13 en zondag 20 december is de Weltermolen ook geopend en wordt de Kollenberger speltbloem en speltmeel verkocht.

De Weltermolen is open van 12.00 tot 16.00 uur.

voor meer informatie kun je mailen naar jo@klavora.nl

 

Geef een reactie