Hoofdmenu

Afval scheiden? Denk met ons mee!

 

 

De afgelopen jaren hebben we samen flinke stappen gezet om zoveel mogelijk afval te scheiden, met als doel het afval te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. We hebben even wat feiten voor u op een rijtje gezet.

 

 

 

 

Wist u dat:

  • Eén persoon gemiddeld ongeveer 540 kg afval per jaar produceert?
  • Al meer dan 75% van ons totale huishoudelijk afval gescheiden wordt?
  • Er per persoon 135 kg restafval per jaar overblijft dat niet gerecycled kan worden en in de verbrandingsovens belandt?
  • We de restafvalcontainer gemiddeld nog maar 7 keer per jaar buiten zetten?

We doen het dus al heel goed!

Maar het kan nog beter, want we hebben in Nederland een belangrijk doel. Het afval dat niet gerecycled kan worden, moet worden teruggebracht van 135 kg naar 100 kg per inwoner per jaar. En dat is een hele uitdaging.

We hebben u nodig om dit doel te bereiken en wij zijn daarom erg benieuwd naar uw mening. Samen met de 10 Rd4-gemeenten hebben wij een aantal vragen opgesteld. Laat ons weten hoe u over afval scheiden denkt en vul de vragenlijst in. Wij zijn u erg dankbaar!

 

Ga naar de vragenlijst: klik hier

 

Logo-met-alle-gemeenten-Rd4-800x340-LR.jpg

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno