Hoofdmenu

Oliebollen bakken doe je door het gebruikte vet en de bakolie te recyclen.

Gooi geen (frituur)vet door gootsteen of toilet, maar recycle het!

Het is weer oliebollentijd. Verantwoord oliebollen bakken doe je door het gebruikte vet en de bakolie te recyclen.

Veel van het door Nederlandse huishoudens gebruikte frituurvet verdwijnt nog steeds in het riool. Dit zorgt voor veel problemen zoals verstoppingen. De reparatiekosten betalen de gebruikers van het riool via de belasting. Kijk voor meer informatie ook op de pagina over vet op de website van Waterklaar.

Duurzaam.Wist je dat je het vet waarin je oliebollen bakt apart kunt inleveren? Dit kan op steeds meer plekken. Spoel het daarom niet door de gootsteen of door het toilet maar recycle het. Dan ben je duurzaam bezig, want de ingeleverde vetten en oliën worden omgezet in biobrandstof.

Je herkent de inleverpunten aan de gele container of aan een speciaal inzamelmeubel.Kijk op de website Frituurvet, recycle het! voor een inleverpunt in de buurt.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)