De kinderen van SO De Pyler denken aan de buurt.

 

Dit jaar heeft SO De Pyler in samenwerking met de Gemeente Heerlen een actie opgezet om de eenzame ouderen een hart onder de riem te steken.

De kinderen van SO De Pyler zijn ieder jaar voor de Kerstvakantie creatief bezig voor thuis. Zo nemen ze allemaal leuke creaties mee naar huis om thuis de boel Kerstklaar te maken of ze houden een Kerstmarkt waar ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden spullen kunnen kopen op een echte Kerstmarkt. Zo kunnen de meesters en juffen dan weer nieuw speelgoed kopen voor in de pauze of gaan ze op stap met de klas.

Dit jaar wilden de kinderen het graag anders. Omdat in deze bijzondere tijd, op het jeugdjournaal, vaker over eenzaamheid (bij ouderen) wordt gesproken wilden de kinderen graag iets doen voor de eenzame mensen in de buurt.

Alle klassen, van kleuters tot ‘schoolverlaters’ hebben de handen uit de mouwen gestoken en de meest uiteenlopende creaties gemaakt. De presentjes zijn 17-12-2020 rondgebracht en hiervan zijn lieve, warme en zelfs emotionele reacties van de mensen teruggekomen. Zo zie je maar dat een klein gebaar zo een groot verschil kan maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cover Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie