Personeel en vrijwilligers van woonzorgcentrum Klein Gulpen winnen Uitstralingsprijs 2020

 

 

 Het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem kent de Uitstralingsprijs 2020 toe aan het personeel en de vrijwilligers van woonzorgcentrum Klein Gulpen. Dit gebeurt op advies van het Uitstralingscomité.

 

Motivatie toekenning . De zorg staat in de huidige coronaperiode zwaar onder druk. In tijden van eenzaamheid en isolement staan het personeel en de vrijwilligers doorlopend klaar voor alle bewoners van woonzorgcentrum Klein Gulpen. Ondanks de moeilijke omstandigheden is er mede dankzij hun tomeloze inzet toch een manier van samenleven mogelijk gebleken. De zorgzaamheid heeft in deze gekke tijd een behoorlijke impuls gekregen die door de bewoners als ontzettend waardevol werd ervaren. Er zijn voor de bewoners ter ontspanning, telkens met in acht name van de geldende coronamaatregelen, op een creatieve manier activiteiten georganiseerd om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. En met succes, want er is een grote sympathie ontstaan ten aanzien van eenieder zie zich hiervoor inzet. Verder is er sprake van een goede samenwerking tussen personeel en vrijwilligers. Zij zorgen voor een optimale zorg, begeleiding en ontspanning. Deze bijzondere prestatie geeft aanleiding om waardering, respect en dank te uiten. Uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers mocht mevrouw Wendy Gulpers namens het personeel en de vrijwilligers van woonzorgcentrum Klein Gulpen een oorkonde en een beeldje in ontvangst nemen, dat speciaal voor de Uitstralingsprijs door Pierre Lumey is vervaardigd.

Uitstralingsprijs. De gemeente reikt ieder jaar tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst de Uitstralingsprijs uit aan een persoon, vereniging of stichting die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid en/of de gemeente in een positief daglicht heeft gesteld. Omdat de Nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar vanwege de coronabeperkingen niet door gaat, heeft de uitreiking in een eerder stadium, vóór de strengere lockdown, plaatsgevonden. Opnames hiervan zijn terug te zien in de Nieuwjaarsfilm.

Foto gemeente Gulpen/Wittem

 

Geef een reactie